Piščanec v kremni omaki z gobami, česnom in pridihom belega vina – popolna jed, ki bo očarala tako med tednom kot ob posebni priložnosti. Recept je izjemen in hitro boste pripravili to jed.

Sestavine

  • Za piščanca:
  • 2 žlički rastlinskega olja
  • 4 piščančje prsi
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke popra
  • Za omako:
  • 8 gob (narezanih)
  • 1 manjša čebula (drobno sesekljana)
  • 3 stroki česna (stisnjeni ali sesekljani)
  • ¼ žličke suhega timijana (ali 2 vejici svežega)
  • 120 ml belega vina
  • 120 ml piščančje jušne osnove
  • 180 ml sladke smetane za kuhanje

Postopek

  1. V večji ponvi segrejemo olje na srednje visoki temperaturi.
  2. Piščančje prsi začinimo s soljo in poprom ter jih zapečemo z obeh strani, da rahlo porjavijo (približno 6–8 minut). Popolnoma naj se skuhajo kasneje v omaki.
  3. K piščancu dodamo sesekljano čebulo in narezane gobe. Pražimo 3 minute, dokler se rahlo ne zmehčajo.
  4. Primešamo česen in timijan ter pražimo še 30 sekund, nato prilijemo belo vino.
  5. Povečamo temperaturo in kuhamo toliko časa, da skoraj vsa tekočina izpari (približno 5 minut).
  6. V ponev prilijemo piščančjo osnovo in smetano. Kuhamo še 2–3 minute, da se omaka segreje in rahlo zgosti.
  7. Preverimo, ali je piščanec pečen – v notranjosti ne sme biti več rožnat. Nato ponev odstavimo, piščanca serviramo na krožnike, prelijemo z omako in potresemo s svežim timijanom.

Video recept

Nasvet za serviranje

Ta jed se odlično poda k zelenim stročnicam, popečenemu krompirju ali sveži bageti za pomakanje v omako.

PRIPRAVITE TUDI: Sataraš s piščancem, odlično poletno kosilo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPreprost trik, ki odstrani neprijeten vonj s kuhinjskih krp
Naslednji članekOptična iluzija: Vam uspe na sliki najti skritega metulja?