Piščanec v kremni omaki z gobami, česnom in pridihom belega vina – popolna jed, ki bo očarala tako med tednom kot ob posebni priložnosti. Recept je izjemen in hitro boste pripravili to jed.
Sestavine
- Za piščanca:
 - 2 žlički rastlinskega olja
 - 4 piščančje prsi
 - ½ žličke soli
 - ½ žličke popra
 - Za omako:
 - 8 gob (narezanih)
 - 1 manjša čebula (drobno sesekljana)
 - 3 stroki česna (stisnjeni ali sesekljani)
 - ¼ žličke suhega timijana (ali 2 vejici svežega)
 - 120 ml belega vina
 - 120 ml piščančje jušne osnove
 - 180 ml sladke smetane za kuhanje
 
Postopek
- V večji ponvi segrejemo olje na srednje visoki temperaturi.
 - Piščančje prsi začinimo s soljo in poprom ter jih zapečemo z obeh strani, da rahlo porjavijo (približno 6–8 minut). Popolnoma naj se skuhajo kasneje v omaki.
 - K piščancu dodamo sesekljano čebulo in narezane gobe. Pražimo 3 minute, dokler se rahlo ne zmehčajo.
 - Primešamo česen in timijan ter pražimo še 30 sekund, nato prilijemo belo vino.
 - Povečamo temperaturo in kuhamo toliko časa, da skoraj vsa tekočina izpari (približno 5 minut).
 - V ponev prilijemo piščančjo osnovo in smetano. Kuhamo še 2–3 minute, da se omaka segreje in rahlo zgosti.
 - Preverimo, ali je piščanec pečen – v notranjosti ne sme biti več rožnat. Nato ponev odstavimo, piščanca serviramo na krožnike, prelijemo z omako in potresemo s svežim timijanom.
 
Video recept
Nasvet za serviranje
Ta jed se odlično poda k zelenim stročnicam, popečenemu krompirju ali sveži bageti za pomakanje v omako.
PRIPRAVITE TUDI: Sataraš s piščancem, odlično poletno kosilo
Zadnji prispevki
- Uganka: Ali lahko najdete najbolj neumno osebo na tej sliki?
 - Sladke hruške, okusno pecivo, ki tudi odlično izgleda
 - Imate veliko nogavic brez para? Tako jih lahko koristno uporabite
 - Mehko pecivo z orehi in čokoladno glazuro, ki vedno uspe
 - Ne delajte tega: dve stvari, ki popolnoma pokvarita pire krompir
 - Čokoladne mileram kocke: preprosto pecivo z vrhunskim okusom
 
            















































