V hladnih spomladanskih dneh in v času velike noči, ko ostaja dimljeno meso, šunka in podobne dobrote, se prileže nekaj okusnega na žlico. Iz starega zvezka od babice smo vam prepisali recept za ričet.
Sestavine za okusen ričet
- 30 dag ješprenja
- dimljeno meso / šunka
- 1 jogurtov lonček fižola
- 2 žlici olja
- 1 čebula
- 1/4 rumene kolerabe
- 2 krompirja
- 2 korenčka
- zelena
- peteršilj
- cel poper
- kumina
- lovor
- sol
PREBERITE TUDI: Ričet po vegansko
Priprava
Na olju pražimo čebulo, ko postekleni dodamo ješprenj, na koleščke narezano korenje, sesekljano zeleno, na kocke narezan krompr in rumeno kolerabo. Dušimo 5 minut in dobro premešamo ter dolijemo vodo. Meso narežemo na kocke (če imate rebra ali kaj podobnega narežite na večje kose) in počasi vmešamo v lonec. Začinimo s soljo, poprom, lovorjevim listom in kumino, ter kuhamo približno eno uro (oziroma dokler ješprenj ni kuhan). Na koncu v lonec vsujemo še peteršilj.
Ješprenj lahko prejšnji dan namočite v vodi in s tem skrajšate čas kuhanja.
PREBERITE TUDI: Čičerikin namaz
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira