Ta skutna sladica je rahla, osvežilna in preprosta za pripravo. Recept je res enostaven. Pripravite jo z jagodičevjem po izbiri – svežim ali zamrznjenim. Mandljevi lističi pa dodajo prijetno hrustljavost!
Sestavine
- 4 jajca
- 130 g sladkorja
- 400 g mehke skute ali zrnate (pretlačene skozi cedilo)
- 40 g riževe moke (ali navadne moke)
- 40 g koruznega škroba
- 80 g jagodičevja (maline, borovnice, jagode … sveže ali zamrznjeno)
- 20 g mandljevih lističev (ali drugih sesekljanih oreščkov)
- Vanilijev ekstrakt po okusu
Postopek
- Jajca in sladkor dajte v skledo ter stepajte z električnim mešalnikom, dokler zmes ne postane svetla in rahla.
- Skuto v drugi posodi dobro pretlačite (če je zrnata) in ji dodajte vanilijev ekstrakt.
- Premešajte do enotne mase.
- Skutno zmes združite z jajčno in ponovno premešajte.
- Preko mešanice presejte moko in koruzni škrob ter z metlico mešajte, dokler ne dobite gladke, enotne zmesi.
- Zmes prelijte v model (18 cm premera), obložen s papirjem za peko.
- Po vrhu potresite jagodičevje in mandljeve lističe.
- Pecite v predhodno ogreti pečici na 170 °C približno 50–60 minut. Če se proti koncu peke površina začne preveč barvati, jo pokrijte z aluminijasto folijo.
- Po peki pustite, da se sladica nekoliko ohladi, nato pa jo nežno odstranite iz modela.
Video recept
Namig
Postrezite rahlo toplo ali dobro ohlajeno, z dodatkom svežih jagod ali žličko smetane za bolj bogat okus.
PRIPRAVITE TUDI: Kapri kocke – kremasta sladica z jagodami in vanilijo
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira