Ta skutna sladica je rahla, osvežilna in preprosta za pripravo. Recept je res enostaven. Pripravite jo z jagodičevjem po izbiri – svežim ali zamrznjenim. Mandljevi lističi pa dodajo prijetno hrustljavost!

Sestavine

  • 4 jajca
  • 130 g sladkorja
  • 400 g mehke skute ali zrnate (pretlačene skozi cedilo)
  • 40 g riževe moke (ali navadne moke)
  • 40 g koruznega škroba
  • 80 g jagodičevja (maline, borovnice, jagode … sveže ali zamrznjeno)
  • 20 g mandljevih lističev (ali drugih sesekljanih oreščkov)
  • Vanilijev ekstrakt po okusu

Postopek

  1. Jajca in sladkor dajte v skledo ter stepajte z električnim mešalnikom, dokler zmes ne postane svetla in rahla.
  2. Skuto v drugi posodi dobro pretlačite (če je zrnata) in ji dodajte vanilijev ekstrakt.
  3. Premešajte do enotne mase.
  4. Skutno zmes združite z jajčno in ponovno premešajte.
  5. Preko mešanice presejte moko in koruzni škrob ter z metlico mešajte, dokler ne dobite gladke, enotne zmesi.
  6. Zmes prelijte v model (18 cm premera), obložen s papirjem za peko.
  7. Po vrhu potresite jagodičevje in mandljeve lističe.
  8. Pecite v predhodno ogreti pečici na 170 °C približno 50–60 minut. Če se proti koncu peke površina začne preveč barvati, jo pokrijte z aluminijasto folijo.
  9. Po peki pustite, da se sladica nekoliko ohladi, nato pa jo nežno odstranite iz modela.

Video recept

 

Namig

Postrezite rahlo toplo ali dobro ohlajeno, z dodatkom svežih jagod ali žličko smetane za bolj bogat okus.

PRIPRAVITE TUDI: Kapri kocke – kremasta sladica z jagodami in vanilijo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe želite dobro spati, se pred spanjem izogibajte teh živil
Naslednji članekTa začimba je odlična za sklepe in prebavo – pa je verjetno že v vaši kuhinji in sploh ne veste