Letos je sliv v izobilju, zato se mnogi sprašujejo, kako jih porabiti. Pripravite okusno marmelado, ki jo lahko kuhate tudi v pečici.
Sestavine:
- 1 kg izkoščičenih sliv
- 1 kg sladkorja
- sok ene limone
- 0,2 dl ruma
- cimet po želji
Postopek:
V velikem loncu kuhamo slive pomešane s sladkorjem, dokler ne postanejo mehke in ne razpadejo (približno 1 uro). V tem času kozarce za vlaganje pristavimo v pečico, ki jo segrejemo na 50 stopinj. Ko je marmelada kuhana, jo spasiramo s paličnim mešalnikom in prestavimo v kozarce, ki jih tesno zapremo s pokrovčkom, ovijemo z brisačo in pustimo, da se počasi ohladijo.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira