Ko gre za torte, nas večina takoj pomisli na bogato čokolado, kremasto vanilijo ali pisano sadje. Toda ali ste kdaj pomislili, da bi torti dodali rdečo peso? Ta svetlo rdeča korenasta zelenjava ni le bogata s hranili, ampak zagotavlja tudi neverjetno barvo in značilen okus.
Sestavine
- 200 g rdeče pese, kuhane
- 170 g moke
- 30 g nesladkanega kakava v prahu
- 130 g sladkorja
- 40 g arašidovega olja
- 2 žlici lešnikove kreme
- 70 g sesekljanih lešnikov
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- Ščepec soli
Postopek
- Peso najprej pretlačimo.
- Dodamo sladkor in premešamo, nato pa ob stalnem mešanju prilijemo olje.
- Nato dodamo lešnikovo kremo in premešamo s kuhalnico. Posebej presejemo moko s kakavom, soljo in pecilnim praškom. Počasi dodajamo mešanici.
- Na koncu dodamo sesekljane lešnike.
- Vlijemo v pomaščen in pomokan pekač premera 20 cm in pečemo na 175° približno 45 minut.
- Po želji lahko torti na koncu kot preliv dodamo lešnikovo kremo in jo okrasimo s sesekljanimi lešniki.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira