Torta, ki je obnorela svet, pred dnevi jo je pripravljala tudi slavna Tjaša Kokalj Jerala. Je zelo hitro pripravljena in okusna. Kadar nimate časa in si zaželite nekaj sladkega je odlična izbira.
Sestavine
- 4 – 5 jabolk
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 100 ml mleka
- 60 ml olja
- 200 g moke
- pecilni prašek
- vanilijev sladkor
- 1-2 žlički sladkorja v prahu
Postopek
Olupite in narežite jabolka. Stepite jajci, sladkor, mleko, olje in mešajte nekaj časa. Dodajte še moko in pecilni prašek. V nameščen pekač dodajte jabolka in prelijte testo. Pecite 35 – 40 minut v pečici na 180 stopinjah. Pečeno posujte s sladkorjem.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira