Ta recept za rahlo in zračno biskvitno testo z limonino aromo je idealen za pripravo osnovnih tort, biskvitnih rolad ali sadnih rezin. Zaradi dodatka koruznega škroba in stepene beljakove mase je izjemno nežen, obenem pa dovolj čvrst za rezanje.

Sestavine

  • 9 jajc (ločeni rumenjaki in beljaki)
  • 270 g sladkorja v prahu
  • 180 g navadne moke
  • 120 g koruznega škroba (ali drugega škroba)
  • 1 vrečka pecilnega praška (16 g)
  • sok in lupinica 1 bio limone
  • 75 ml olja (sončnično ali blago olivno)

Postopek

  1. Ločite beljake in rumenjake.
  2. Beljake začnite stepati in jim postopoma (po žlicah) dodajajte sladkor v prahu. Stepajte, dokler ne nastane čvrsta, bleščeča masa.
  3. Medtem v ločeni posodi zmešajte moko, škrob in pecilni prašek.
  4. Ko so beljaki s sladkorjem čvrsto stepeni, dodajte rumenjake in jih s kuhinjsko metlico na kratko vmešajte.
  5. Dodajte naribano limonino lupinico in sok limone, ter ponovno rahlo premešajte.
  6. Moko zmešano s škrobom dodajajte postopoma, izmenično z oljem. Po vsaki dodani količini na rahlo premešajte – pazite, da masa ostane zračna.
  7. Mešajte nežno in enakomerno, dokler ne dobite fine, gladke mase brez grudic.
  8. Pripravite večji pekač (pribl. 43 x 37 cm), namažite ga z maslom in potresite z moko.
  9. Odvečno moko stresite.
  10. Zmes enakomerno porazdelite po pekaču in jo poravnajte vse do robov, da se med peko ne bo nepravilno dvignila.
  11. Pecite v predhodno ogreti pečici na 170 °C približno 15–20 minut, dokler ni skorja zlato rjava in se rahlo odmakne od robov pekača.
  12. Pečeno skorjo pustite v pekaču, da se popolnoma ohladi.
  13. Ohlajeni biskvit odrežite po robovih, nato ga prepolovite in vsako polovico še vodoravno prerežite, da dobite skupaj 4 tanke plasti.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Klasična vanilijeva torta, ki bo zvezda na vsakem praznovanju


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZanimiv način za barvanje pirhov, čudoviti bodo
Naslednji članekMnogi jih zavržejo, a semena limon lahko uporabite na več različnih načinov