Sladica, v kateri boste res uživali. Sestavljena iz več delov, da se skupaj prepojijo in tvorijo božansko poezijo okusov v ustih. Pripravite jo, ne bo vam žal.

Sestavine

Za biskvit:

  • 6 beljakov
  • 150 g sladkorja
  • 30 g moke
  • 250 g mletih orehov
  • 1 pecilni prašek

Za kremo:

  • 6 rumenjakov
  • 700 ml mleka
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 100 g navadnega granuliranega sladkorja
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 250 g masla ali margarine
  • 100 g čokolade za kuhanje

In še:

  • manjša embalaža albert piškotov
  • 100 g čokolade za kuhanje + 3 žlice olja (za glazuro)

Postopek

  1. Za biskvit zmešamo beljake v trd sneg, nato postopoma dodajamo sladkor, moko s pecilnim praškom in na koncu še orehe.
  2. Maso vlijemo v pekač na peki papir in pečemo v predhodno ogreti pečici 25-30 minut na 180ºC.
  3. Pečen biskvit vzamemo iz modela, odstranimo peki papir in ohladimo.
  4. Za kremo zmešamo rumenjake s kristalnim sladkorjem, dodamo prašek za puding in 200 ml mleka od količine po receptu.
  5. To mešanico ob stalnem mešanju kuhamo v preostalem vrelem mleku, dokler se krema ne zgosti.
  6. Ohlajeno margarino, ki smo jo prej z mešalnikom stepli s sladkorjem v prahu, zmešamo.
  7. Pripravljeno kremo razdelimo na dva dela, nato pa v en del vmešamo stopljeno čokolado.
  8. Biskvit namažemo z rumeno kremo, nanjo naložimo piškote namočene v mleko z rumom (po želji), namažemo z rjavo kremo in ko se ohladi, celotno torto prelijemo (ali prelijemo) s čokoladno glazuro ali po želji naribano čokolado.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVam je najljubša brisača splesnela? Ni problema, lahko jo rešite in tudi druge reči
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi vidimo kup prtljage, če pa lahko najdete 3 polomljene kovčke v 18 sekundah, imate visok IQ