Ko iščete popoln recept za lahkotno in okusno jed, ki bo navdušila vaše goste ali družino, izberite brancina z grško solato. Ta jed združuje svežino sredozemskih okusov z nežnostjo morskih rib, pripravljena pa je hitro in enostavno.

Sestavine

Za brancina:

  • 1 brancin (500-600 g)
  • 30 ml oljčnega olja
  • sol
  • 4-5 listov rožmarina
  • ½ stroka česna
  • sveže mlet poper

Za grško solato:

  • 100 g mini paradižnikov
  • 100 g kumar
  • 80 g vijolične čebule
  • 150 g feta sira
  • 60 g izkoščičenih zelenih oliv
  • 60 g sveže rdeče paprike
  • 3-4 listi zelene solate
  • 1 vejica koromača
  • 30-40 ml oljčnega olja
  • sol

Način priprave

  1. Priprava brancina:
    • Brancinu postrgajte luske, odstranite drobovje in škrge, odstranite glavo in fileje. Po filiranju s pinceto odstranite preostale kosti.
  2. Priprava solate:
    • Papriko očistite in narežite na kocke. Kumaro dobro operite, po dolžini narežite na četrtine, nato pa na rezine. Paradižnik prerežite na pol, feto narežite na kocke, olive pa na kolobarje. Čebulo narežite na kocke, liste solate na manjše kose, koromač sesekljajte. Zelenjavo razdelite na dva krožnika, posolite, pokapajte z oljčnim oljem in potresite s sesekljanim koromačem.
  3. Peka brancina:
    • Fileje brancina posolite in popečite na oljčnem olju s kožo. Nato jih obrnite in ugasnite ogenj, pustite v segreti ponvi, da se spečejo do konca.
  4. Zadnji dodatki:
    • Liste rožmarina in česen drobno nasekljajte. Ribo začinite z rožmarinom, česnom in sveže mletim poprom, postavite v pečico na zgornji položaj in na kratko zapečite pod zgornjim grelcem (30-60 sekund).
  5. Postrežba:
    • Na pripravljeno solato položite fileje brancina in postrezite.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekBesedna uganka: Ugotovite, kaj se skriva v rimi
Naslednji članekŠtiri stvari, ki vas bodo osrečile v pokoju, pa ne stanejo nič