Ta okusna in nasitna jed združuje bogate okuse mletega mesa, zelenjave in fižola. Odlična je za hladne dni, saj je hitro pripravljena in polna hranilnih snovi.

Sestavine

  • 4 žlice olja
  • 1 velika glava rdeče čebule
  • 3 srednje velika korenja
  • 2 veliki stebli zelene
  • 500 g govejega ali mešanega mletega mesa
  • 6 strokov česna
  • 2 žlici mlete sladke rdeče paprike
  • 1 sveža rdeča paprika
  • 400 g sesekljanih konzerviranih paradižnikov
  • 500 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 2 majhni pločevinki rdečega ali rjavega fižola
  • 1 majhna pločevinka koruze
  • Sol in poper po okusu

Postopek

  1. Iz jušne kocke pripravite 500 ml jušne osnove in jo pustite ob strani.
  2. Čebulo narežite na kocke.
  3. Korenček olupite in narežite na manjše koščke.
  4. Steblo zelene operite in narežite na koščke.
  5. Česen olupite in drobno sesekljajte.
  6. Rdečo papriko operite, očistite in narežite na trakove ali kocke.
  7. V široki ponvi segrejte olje in dodajte narezano čebulo.
  8. Pražite na zmernem ognju, dokler čebula ne postekleni.
  9. Dodajte korenje in zeleno ter nadaljujte z dušenjem 5 minut.
  10. Dodajte mleto meso in med mešanjem pražite, dokler se meso ne zmehča in rahlo popeče.
  11. Dodajte sesekljan česen in mleto sladko rdečo papriko ter premešajte.
  12. Po želji lahko dodate tudi feferon za pikantnost.
  13. Dodajte narezano rdečo papriko in jo na kratko prepražite.
  14. Nato dodajte sesekljane konzervirane paradižnike in vse dobro premešajte.
  15. Jed zalijte z jušno osnovo in kuhajte na srednjem ognju približno 20 minut.
  16. Proti koncu kuhanja dodajte odcejen fižol in koruzo ter dobro premešajte.
  17. Po okusu dodajte sol in poper.
  18. Kuhajte, dokler tekočina ne izpari, da dosežete želeno gostoto jedi.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Lazanja s pico in špageti


Zadnji prispevki

Prejšnji članekDo tega datuma bi morali podreti božično drevo: zato je pomembno, da to storite
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi lahko vidimo drevesa, vendar imate oči sokola, če lahko opazite fotografa v 7 sekundah