Cimetove rolice so klasična sladica, ki prinaša toplino in spomin na zimo. Pripravljeni so z mehkim testom in bogatim cimetovim nadevom ter zaključeni s sladko glazuro iz kremnega sira. Ta recept bo idealen za sladek trenutek ob skodelici kave ali čaja.
Sestavine
Testo
- 500 g moke
- 270 ml mleka
- 60 g stopljenega masla
- 50 g sladkorja
Nadev
- 2 žlici sladkorja
- 1 čajna žlička cimeta
Glazura
- 100 g kremnega sira
- 50 g sladkorja
- 1 žlica smetane za stepanje
Postopek
- V malo toplega mleka dodamo kvas in žličko sladkorja ter pustimo, da se aktivira.
- Vse ostale sestavine zmešamo in dodamo aktiviran kvas. Zamesimo voljno testo in ga pustimo vzhajati eno uro.
- Ko testo naraste, ga razvaljamo in premažemo z mešanico sladkorja in cimeta. Previdno zvijemo v velik zavitek in narežemo na posamezne zvitke s pomočjo vrvice.
- Zvitke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici, segreti na 170 °C, približno pol ure.
- Za glazuro zmešamo sladkor in kremni sir ter dodamo žlico stepene smetane. Končane cimetove zvitke premažemo z glazuro.
Zadnji prispevki
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni
- Jesenski kolač z jabolki in orehi, ki bo kuhinjo napolnil s prečudovitim vonjem
- Test osebnosti: To, kaj najprej vidite, razkrije resnico o vas
- 6 učinkovitih rešitev, s katerimi se znebite smrdljivih hroščev za vedno