Čokoladna klobasa je preprost, a zelo okusen posladek, ki ne potrebuje peke in je idealen za hitro pripravo. Mešanica temne čokolade, piškotov in ruma ustvari bogat in poln okus, ki ga bodo oboževali vsi sladkosnedi. Sledi podrobna priprava tega recepta.
Sestavine
- 260 g suhih piškotov
- 220 g temne čokolade (stopljene)
- 160 g masla (na sobni temperaturi)
- 2 jajci
- 80 g sladkorja v prahu
- 15 g kakava v prahu
- 40 ml ruma
Postopek
- Za pripravo čokoladne salame najprej grobo nadrobimo piškote in jih postavimo na stran.
- V ločeni skledi pri sobni temperaturi zmešamo maslo, da postane mehko in kremasto.
- Dodamo sladkor v prahu in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Nato vmešamo stopljeno temno čokolado, pri čemer pazimo, da čokolada ni prevroča, da ne bi stopila masla.
- Ko je čokolada vmešana, postopoma dodamo jajci in nadaljujemo z mešanjem, dokler nista popolnoma vpiti. Vmešamo še kakav v prahu, da dobimo homogeno zmes.
- Ko so vse sestavine dobro zmešane, vmešamo nadrobljene piškote, dokler ne nastane kompaktna masa.
- To maso nato zavijemo v prozorno folijo in oblikujemo v obliko salame. Dobro zavito postavimo v hladilnik za vsaj tri ure, da se masa strdi.
- Ko je salama ohlajena in strjena, jo odvijemo iz folije in potresemo s sladkorjem v prahu.
- Salamo narežemo in postrežemo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Edini recept za tatarski biftek, ki ga boste potrebovali
- Telečji medaljoni z gobami v omaki, popolno kosilo za vsakdan
- Postavite božično drevo na to mesto in imejte popolno leto
- Recept za pehtranovo potico – kraljica vsake mize
- Optična iluzija: Lahko najdete skritega škrata na sliki v nekaj sekundah?
- To je skrivnost do najboljše francoske solate