Panna cotta je klasična italijanska sladica, ki navdušuje s svojo svilnato teksturo in prefinjenim okusom. Tokrat smo ji dodali čokolado, ki ji daje še bolj bogat in razkošen značaj. Za piko na i poskrbi višnjev džem, ki s svojo rahlo kislostjo odlično dopolni sladkost čokolade. Priprava je preprosta, rezultat pa naravnost božanski!

Sestavine

  • 500 ml sladke smetane
  • 120 g jedilne čokolade
  • 100 ml mleka
  • 40 g sladkorja
  • 14 g instant želatine
  • 120 g višnjevega džema
  • ščepec soli

Postopek

  1. V lonec nalijemo sladko smetano in mleko, dodamo sladkor ter segrevamo na srednji temperaturi.
  2. Mešamo, da se sladkor raztopi, in pazimo, da tekočina ne zavre.
    Tik preden začne mešanica vreti, dodamo ščepec soli in nasekljano čokolado.
  3. Odstavimo z ognja in mešamo, dokler ne dobimo enotne, gladke zmesi.
  4. Vmešamo instant želatino in dobro premešamo, da ne nastanejo grudice.
  5. Pripravimo kozarce ali skodelice – rahlo jih navlažimo z vodo, nato na dno vsakega dodamo žličko višnjevega džema.
  6. Čokoladno zmes precedimo skozi fino cedilo in previdno vlijemo v pripravljene kozarce.
  7. Pustimo, da se nekoliko ohladi, nato pa jih prestavimo v hladilnik, kjer naj se panna cotta hladi vsaj 3 ure, da se lepo strdi.
  8. Pred serviranjem lahko po želji dodamo še nekaj višenj ali naribano čokolado za dekoracijo.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za panna cotto, odlična sladica v vročem poletju


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Vsakdo lahko vidi dve sliki človeka, a le tisti z visokim IQ lahko ugotovijo razlike med njima.
Naslednji članekKako varno očistiti razbito steklo