V vročih dneh se velja ohladiti tudi z dobro pijačo. Čeprav je na voljo veliko sirupov, je še vedno najboljši takšen, ki ga naredite sami.

Sestavine

  • 150 g sveže mete
  • 1 vrečka citronke
  • 1 limona
  • 1,5 kg sladkorja
  • 5 žlic sladkorja
  • 1,5 l vode

, Recept za domači metin sirup, ki bo izginil v rekordnem času

Postopek

  1. Meto dobro operemo in dobro odcedimo, nato pa jo čim bolj drobno sesekljamo.
  2. Nato jo prelijemo s petimi žlicami sladkorja, limoninim sokom in citronko, po želji pa lahko nastrgamo tudi limonino lupinico in jo dobro pretlačimo.
  3. Ko se vse zmeša, zalijemo z vodo in ob občasnem mešanju pustimo stati 24 ur.
  4. Po tem času dobljeno mešanico precedimo skozi cedilo ali gazo in ji dodamo 1,5 kilograma sladkorja. Ko narahlo premešamo, pustimo stati še 12 ur ob občasnem mešanju, dokler se sladkor ne stopi.
  5. Ko teh 12 ur “poteče”, boste dobili metin sirup, ki ga hranite v temnem in hladnem prostoru, zaprite pa ga v sterilizirane kozarce.
  6. Po odprtju morate steklenico hraniti v hladilniku.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vaš vid je odličen, če skrito srce najdete v 10 sekundah
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #61