V vročih dneh se velja ohladiti tudi z dobro pijačo. Čeprav je na voljo veliko sirupov, je še vedno najboljši takšen, ki ga naredite sami.
Sestavine
- 150 g sveže mete
- 1 vrečka citronke
- 1 limona
- 1,5 kg sladkorja
- 5 žlic sladkorja
- 1,5 l vode
Postopek
- Meto dobro operemo in dobro odcedimo, nato pa jo čim bolj drobno sesekljamo.
- Nato jo prelijemo s petimi žlicami sladkorja, limoninim sokom in citronko, po želji pa lahko nastrgamo tudi limonino lupinico in jo dobro pretlačimo.
- Ko se vse zmeša, zalijemo z vodo in ob občasnem mešanju pustimo stati 24 ur.
- Po tem času dobljeno mešanico precedimo skozi cedilo ali gazo in ji dodamo 1,5 kilograma sladkorja. Ko narahlo premešamo, pustimo stati še 12 ur ob občasnem mešanju, dokler se sladkor ne stopi.
- Ko teh 12 ur “poteče”, boste dobili metin sirup, ki ga hranite v temnem in hladnem prostoru, zaprite pa ga v sterilizirane kozarce.
- Po odprtju morate steklenico hraniti v hladilniku.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira