Domača majoneza brez olja je zdrav in lahek recept, ki je primeren za tiste, ki pazijo na vnos maščob in kalorij. S preprosto pripravo lahko uživate v okusni, nizkokalorični različici te priljubljene omake.
Sestavine
- 4 trdo kuhana jajca
- 2-3 žlice gorčice (po okusu)
- 120 ml vode
- 1 žlica jabolčnega kisa (ali limoninega soka)
- Sol in poper po okusu
Navodila:
- Priprava jajc: Trdo kuhana jajca olupite in razpolovite. Rumenjake in beljake dajte v mešalnik.
- Dodajte preostale sestavine: V mešalnik dodajte gorčico, vodo, jabolčni kis (ali limonin sok), sol in poper.
- Mešanje: Vse sestavine mešajte na visoki hitrosti, dokler ne nastane gladka, kremasta zmes. Po potrebi prilagodite gostoto z dodatkom malo vode.
- Shranjevanje: Prenesite majonezo v stekleno posodo s pokrovom in jo shranite v hladilniku. Porabite v nekaj dneh.
Nasveti:
- Če želite bolj kremasto teksturo, lahko dodate nekaj žličk grškega jogurta.
- Po želji lahko majonezi dodate česen v prahu, zelišča ali druge začimbe za dodatno aromo.

















































