Se spomnite dobre stare pice, ki smo jih pekli doma v pečicah? No, recept za točno takšno imamo danes.
Sestavine
- 350 gramov moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička soli
- 80 gramov masla
- 200 ml jogurta
- sir edamec
- salama/šunka
- mocarela
- konzervirana koruza
- šampinjoni
- paradižnikova omaka
- origano
Postopek
- V 350 g moke dodamo 1 žličko pecilnega praška, 1 žličko soli in premešamo.
- 80 g masla raztopimo in dodamo.
- Dodamo tudi 200 ml jogurta.
- Zamesimo testo. Naj vas ne skrbi, če bo testo “čudne” konstitucije – zagotavljamo, da bo okusno.
- Testo razvaljamo. Lahko dobimo 1 večjo ali 2 manjši pici.
- Edamec narežemo na trakove in jih razporedimo po robovih, nato pa testo obrnemo čez sir. Pico prestavimo na peki papir ali v pekač.
- Dodamo paradižnikovo omako in origano ter enakomerno porazdelimo.
- Dodamo po vrsti: salama – sir – gobe – mocarela – koruza.
- Pečemo 15 minut na 220°C in naša pica je pripravljena.
- Na koncu robove premažemo z olivnim oljem in pripravljena je za postrežbo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Kaj storiti, če stopite na morskega ježka ali vas opeče meduza?
- Kako se znebiti gosenic na zelju brez kemije, da ne uničijo celotnega pridelka?
- Recept: Metin sladoled s čokoladnimi koščki – prava osvežitev
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil