Se spomnite dobre stare pice, ki smo jih pekli doma v pečicah? No, recept za točno takšno imamo danes.
Sestavine
- 350 gramov moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička soli
- 80 gramov masla
- 200 ml jogurta
- sir edamec
- salama/šunka
- mocarela
- konzervirana koruza
- šampinjoni
- paradižnikova omaka
- origano
Postopek
- V 350 g moke dodamo 1 žličko pecilnega praška, 1 žličko soli in premešamo.
- 80 g masla raztopimo in dodamo.
- Dodamo tudi 200 ml jogurta.
- Zamesimo testo. Naj vas ne skrbi, če bo testo “čudne” konstitucije – zagotavljamo, da bo okusno.
- Testo razvaljamo. Lahko dobimo 1 večjo ali 2 manjši pici.
- Edamec narežemo na trakove in jih razporedimo po robovih, nato pa testo obrnemo čez sir. Pico prestavimo na peki papir ali v pekač.
- Dodamo paradižnikovo omako in origano ter enakomerno porazdelimo.
- Dodamo po vrsti: salama – sir – gobe – mocarela – koruza.
- Pečemo 15 minut na 220°C in naša pica je pripravljena.
- Na koncu robove premažemo z olivnim oljem in pripravljena je za postrežbo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira