Mehki, sočni kolač, ki je hiter in enostaven za pripravo. Okus je kombinacija kakavovega biskvita in sirnega nadeva, ki sta pečena skupaj.
Sestavine
- 4 beljaki
- 4 žlice sladkorja
- 4 rumenjaki
- 4 žlice sladkorja
- 100 ml mleka
- 100 ml olja
- 180 g moke ali 8 polnih žlic
- 2 polni žlici kakava
- 10 g pecilnega praška
- 400 g kremnega sira/sirnega namaza
- 150 g sladkorja
- 1 jajce
- 1 žlica moke
Postopek
- Beljake s sladkorjem stepemo v čvrst sneg.
- Rumenjake posebej stepemo s sladkorjem, dodajamo olje in mleko.
- Moko, kakav in pecilni prašek presejemo in vse skupaj zmešamo.
- Postopoma dodajamo stepene beljake in vse skupaj premešamo.
- Vlijemo v obložen pladenj 33x23cm ali podobnih dimenzij.
- Pečico prižgemo, da se segreje na 180 stopinj.
- Zmešamo sir, jajce, sladkor in moko.
- Nalijemo v cevno vrečko ali navadno vrečko in potresemo po kakavovi mešanici v pladnju. Pobarvamo po želji.
- Pečemo 40 minut.
- Ohladimo, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira