Pašta fižol je bogata in hranljiva jed, polna zelenjave, testenin in fižola. Ta okusna juha je idealna kot topla predjed ali popoln obrok, ki ga postrežete s svežim kruhom.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 velika rumena čebula, sesekljana
- 3 veliki korenčki, olupljeni in narezani
- 1 velik stebel zelene, narezan
- 6 strokov česna, olupljenih in sesekljanih
- ¼ čajne žličke kosmičev rdeče paprike
- 1 pločevinka narezanih paradižnikov
- 2 čajni žlički suhega origana
- ½ čajne žličke mletega črnega popra
- 6 do 8 skodelic zelenjavne ali piščančje jušne osnove
- 1 do 2 čajni žlički soli (po okusu)
- 2 lovorjeva lista
- 1 skodelica (130 g) testenin
- 1 pločevinka rdečega fižola, odcejenega in splaknjenega
- 1 pločevinka belega fižola, odcejenega in splaknjenega
- ¼ skodelice sesekljanega peteršilja
Postopek
- V velikem loncu segrejte oljčno olje na srednje visoki temperaturi.
- Dodajte sesekljano čebulo in jo pražite, medtem ko pogosto mešate, dokler ne začne rjaveti (približno 10 minut).
- V lonec dodajte korenje, zeleno, česen in kosmiče rdeče paprike.
- Kuhajte 5 minut, občasno premešajte, da se zelenjava nekoliko zmehča.
- Vmešajte narezane paradižnike, origano in črni poper.
- Kuhajte nekaj minut, da se okusi povežejo.
- Zalijte z jušno osnovo, dodajte 1 čajno žličko soli in lovorjeva lista.
- Povečajte ogenj in juho zavrite. Po okusu dodajte več soli, če je potrebno.
- Dodajte testenine v vrelo juho in nadaljujte s kuhanjem, občasno premešajte, dokler niso testenine skoraj kuhane (približno 10 minut).
- Zmanjšajte ogenj na srednje nizko temperaturo.
- Dodajte rdeči in beli fižol ter juho kuhajte še nekaj minut, da se segreje.
- Tik pred postrežbo vmešajte sesekljan peteršilj.
- Juho nalijte v sklede in postrezite toplo, po želji z rezino svežega kruha ali naribanim parmezanom.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Hitra in enostavna ribja enolončnica
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni