Pašta fižol je bogata in hranljiva jed, polna zelenjave, testenin in fižola. Ta okusna juha je idealna kot topla predjed ali popoln obrok, ki ga postrežete s svežim kruhom.

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 velika rumena čebula, sesekljana
  • 3 veliki korenčki, olupljeni in narezani
  • 1 velik stebel zelene, narezan
  • 6 strokov česna, olupljenih in sesekljanih
  • ¼ čajne žličke kosmičev rdeče paprike
  • 1 pločevinka narezanih paradižnikov
  • 2 čajni žlički suhega origana
  • ½ čajne žličke mletega črnega popra
  • 6 do 8 skodelic zelenjavne ali piščančje jušne osnove
  • 1 do 2 čajni žlički soli (po okusu)
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 skodelica (130 g) testenin
  • 1 pločevinka rdečega fižola, odcejenega in splaknjenega
  • 1 pločevinka belega fižola, odcejenega in splaknjenega
  • ¼ skodelice sesekljanega peteršilja

Postopek

  1. V velikem loncu segrejte oljčno olje na srednje visoki temperaturi.
  2. Dodajte sesekljano čebulo in jo pražite, medtem ko pogosto mešate, dokler ne začne rjaveti (približno 10 minut).
  3. V lonec dodajte korenje, zeleno, česen in kosmiče rdeče paprike.
  4. Kuhajte 5 minut, občasno premešajte, da se zelenjava nekoliko zmehča.
  5. Vmešajte narezane paradižnike, origano in črni poper.
  6. Kuhajte nekaj minut, da se okusi povežejo.
  7. Zalijte z jušno osnovo, dodajte 1 čajno žličko soli in lovorjeva lista.
  8. Povečajte ogenj in juho zavrite. Po okusu dodajte več soli, če je potrebno.
  9. Dodajte testenine v vrelo juho in nadaljujte s kuhanjem, občasno premešajte, dokler niso testenine skoraj kuhane (približno 10 minut).
  10. Zmanjšajte ogenj na srednje nizko temperaturo.
  11. Dodajte rdeči in beli fižol ter juho kuhajte še nekaj minut, da se segreje.
  12. Tik pred postrežbo vmešajte sesekljan peteršilj.
  13. Juho nalijte v sklede in postrezite toplo, po želji z rezino svežega kruha ali naribanim parmezanom.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Hitra in enostavna ribja enolončnica


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Koliko skritih žuželk lahko najdete na sliki?
Naslednji članekBožanski božični tiramisu! Privlačna in slastna praznična sladica