Ljudje radi prirejamo jedi. Golaž je ena izmed pogostih, ki jim dodamo nekaj svojega in takoj dobimo drugo jed. Ponavadi se dela z govedino, vendar se zelo dolgo kuha, nimamo pa vedno časa za dolge priprave. Zato je svinjina odlična alternativa, ko se nam mudi s kosilom.
Sestavine
- 0,5 kg svinjskega mesa, narezanega na kocke
- 2 veliki čebuli
- 1 žlica mlete sladke paprike
- 1 liter vode
- 1 žlica dvojnega paradižnikovega koncentrata
- 0,5 kg krompirja, narezanega na večje kocke
- 2 korenčka, narezana na kolobarje
- sol in poper
Postopek
- Čebulo očistimo, sesekljamo in na majhnem ognju na olju pražimo približno 5 minut.
- Nato dodamo korenje in dušimo še 5 minut.
- Korenčku in čebuli dodamo na kocke narezano meso in ogenj povečamo na srednje.
- Ko meso popolnoma pobeli, dodamo mleto papriko in vse skupaj dušimo 3 do 5 minut.
- Prilijemo vodo. Dodamo paradižnik v tubi, posolimo in pustimo vreti na majhnem ognju približno 30 minut.
- Dodamo na večje kocke narezan krompir in kuhamo še 25 do 30 minut.
- Solimo in popramo po okusu.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira