Ta recept za rolice s hrenovkami združuje mehko testo, bogat okus masla in hrustljav sezam. Odlična izbira za prigrizek ali družinska srečanja.
Sestavine
Za kvas:
- 3 dl mleka
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica suhega kvasa
Za testo:
- 800 g moke
- 2 čajni žlički soli
- 2 dl jogurta
- 1 dl olja
- 1 žlica kisa
Ostalo:
- 150 g margarine (zamrznjen)
- Hrenovke
- 1 jajce za premaz
- Sezam za posip
Postopek
- V posodi zmešajte mleko, sladkor in kvas. Pustite stati 10 minut, da kvas vzhaja.
- V večjo skledo dajte moko in sol. Dodajte vzhajan kvas, jogurt, olje in kis.
- Zamesite gladko testo, pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite vzhajati 30 minut.
- Zamrznjeno margarino naribajte na večje kose.
- Vzhajano testo rahlo pregnetite in pustite počivati 10 minut.
- Testo razvaljajte z valjarjem v pravokotnik, po vrhu enakomerno naribajte zamrznjeno margarino.
- Testo preklopite (glejte video) in ponovno razvaljajte v pravokotnik.
- Ob eni daljši strani testa razporedite hrenovke.
- Drugo daljšo stran testa narežite na trakove (približno 1 cm od roba).
- Testo zavijte od strani, kjer so hrenovke, da dobite rolado.
- Rolado narežite na manjše kose in jih razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Rolice premažite s stepenim jajcem in jih posujte s sezamom.
- Pecite v predhodno ogreti pečici na 200 °C približno 25 minut, dokler niso zlato rjave.
Video recept
NAREDITE TUDI: Pogača s sirom: Preprost recept za okusen prigrizek!
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira