Jabolčni piškoti brez sladkorja, pšenice in jajc so prava poslastica, ki navduši tako z okusom kot s preprostimi in zdravimi sestavinami. Ti piškoti so odlična izbira za tiste, ki se izogibajo sladkorju ali glutenu, saj jih sladkajo naravni sirupi in jabolka, obenem pa vsebujejo ovseno moko in mlete mandlje.
Sestavine
- 150 g jabolka (naribanega)
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 žlica sirupa iz topinamburja
- 60 g suhih brusnic (drobno nasekljanih)
- 1 skodelica zmletih mandljev
- 2/3 skodelice ovsene moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
Postopek
- Jabolko naribajte in ga prelijte z limoninim sokom, da preprečite oksidacijo in ohranite svežino.
- V večjo skledo dodajte naribano jabolko, rastlinsko olje in sirup iz topinamburja ter dobro premešajte.
- Nato dodajte nasekljane brusnice, mlete mandlje, ovseno moko in pecilni prašek.
- Mešajte, dokler ne dobite enakomerne zmesi.
- Zmes oblikujte v majhne kroglice in jih rahlo sploščite v obliko piškotov.
- Polagajte jih na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Pečico segrejte na 180 °C.
- Piškote pecite približno 15-20 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjavi.
- Ko so piškoti pečeni, jih pustite, da se popolnoma ohladijo na pekaču, nato jih prestavite na rešetko.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira