Indijančki so vizualno zelo privlačna sladica, narejena iz beljakov, piškotnega dela in prelita s čokolado. Že od nekdaj so jih imeli radi predvsem otroci.
Sestavine
Za podlage (osnove):
- 70 g koruznega škroba
- 40 g riževe moke
- 55 g sladkorja
- 65 ml vode
- 30 g jajca (približno polovica jajca)
- 30 g stopljenega masla
Za meringo (beljakovo kremo):
- 100 g beljakov (približno 3 beljaki)
- 110 ml vode
- 190 g sladkorja
Za čokoladno glazuro:
- 310 g temne čokolade
- 100 g kakavovega masla
Postopek
- V skledi zmešamo koruzni škrob, riževo moko in sladkor. Dodamo vodo, stepeno jajce in stopljeno maslo. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Pokrijemo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
- Z ohlajeno maso zajamemo žlico in jo vlijemo na sredino segrete nelepljive ponve. S ponvijo zavrtimo, da se zmes enakomerno razporedi. Pečemo do zlato rjave barve, nato obrnemo in spečemo še z druge strani.
- Pečene podlage prenesemo na desko in z okroglim modelčkom (premer približno 5 cm) izrežemo 12 krogcev.
- V kozici segrejemo vodo in vanjo dodamo sladkor. Kuhamo na nizki temperaturi, dokler ne dobimo sirupa.
- Beljake stepamo z električnim mešalnikom. Med stepanjem počasi prilivamo vroč sladkorni sirup in stepamo, dokler ne dobimo čvrstega, sijočega snega.
- Diske razporedimo po pladnju in na vsakega s pomočjo vrečke nabrizgamo visok kupček meringe. Postavimo v hladilnik za 1 uro, da se učvrsti.
- V večji posodi zmešamo temno čokolado in kakavovo maslo. Segrevamo v mikrovalovni pečici približno 3 minute (ali nad paro), nato dobro premešamo, da dobimo gladko tekočo glazuro. Prelijemo v visok kozarec ali posodo za pomakanje.
- Ohlajene meringe na diskih previdno pomočimo v čokolado, da se glazura enakomerno oprime. Položimo jih na rešetko ali papir za peko in pustimo, da se čokolada strdi.
- Prestavimo na servirni krožnik in postrežemo. Hranimo v hladilniku.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za italijanske velikonočne piškote, ki so lep dodatek na mizi
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira