Prišla je jesen in z njo naj zadiši po toplem jesenskem pecivu. Zagotovo ste založeni z različnimi jesenskimi sadeži, med katerimi je tudi kaki.
Sestavine
- 3 kakiji
- 100 g masla
- 1 žlica medu
- 2 jajci
- 200 g moke
- 1 čajna žlička cimeta
- 1 čajna žlička muškatnega oreščka
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 ščepec soli
- 100 g mletih orehov
Postopek
- Kaki očistimo in pretlačimo v pire.
- Maslo z medom stopimo in dodamo kakijevemu pireju.
- Dodamo ostale sestavine in pečemo v pečici pri 175°C eno uro.
- Postrezite z vaniljevim sladoledom, javorjevim sirupom ali medom.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira