V toplih poletnih dneh nič ne osveži bolje kot lahke zelenjavne juhe. V sezoni bučk pripravite kremno juho po receptu, ki vam ne bo vzel veliko časa.
Sestavine
- 500 g bučk
- 50 g masla
- 2 stroka česna
- žlico moke
- 250 ml smetane za kuhanje
- šopek svežega kopra
- sol, poper
- surova sončnična ali bučna semena (neobvezno)
- malo limoninega soka (po želji)
Postopek
- Bučke olupimo, nato jih narežemo, rahlo posolimo in pustimo počivati deset minut.
- V posodo, v kateri bomo kuhali juho, damo maslo in ko se na majhnem ognju stopi, dodamo žlico moke in na kratko popražimo, ne da bi spreminjali temperaturo štedilnika.
- Ko je moka popražena, dodamo bučke, ki jim odlijemo odvečno vodo, in jih podušimo.
- Ko so bučke že skoraj pripravljene, dodamo sesekljan česen, poper in smetano za kuhanje ter nasekljan svež koper in lonec po nekaj minutah odstavimo z ognja.
- Pred serviranjem dodamo malo limoninega soka in sončnična ali bučna semena.
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira