Losos je zelo okusna in zdrava riba, polna dobrih maščobnih kislin, zato bi na našem jedilniku moral biti bolj pogosto. Enostavno ga je pripraviti in če imate cvrtnik na vroč zrak, ga lahko spečete tudi v njem.
Sestavine
- 2 fileja lososa
- Dimljena paprika, poper, timijan, rjavi sladkor za začimbno mešanico
- 1 strok česna
- Sol po okusu
- 1 žlica olivnega olja
Postopek
- Lososove fileje začinite z olivnim oljem, stisnjenim česnom, začimbno mešanico in soljo (po okusu).
- Začimbno mešanico pripravite tako, da zmešate 1/4 čajne žličke soli, 1/4 čajne žličke popra, 1/4 čajne žličke timijana, 1 čajno žličko dimljene paprike in 1 čajno žličko rjavega sladkorja. Dobro natrete po lososu.
- Pecite lososa pri najvišji temperaturi v cvrtniku na vroč zrak – približno 15 minut. Čas kuhanja bo odvisen od debeline vašega fileja lososa. Debelejši ko je losos, dlje bo trajalo cvrenje na zraku.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept: Testenine z mletim mesom v omaki z gobami – okusna ideja za kosilo
- Velike sobne rastline, ki ustvarjajo prijetno vzdušje v domu
- Pet skritih znakov, da v hiši pušča voda – ne prezrite jih!
- Ledene kocke po babičinem receptu skoraj zagotovo očarajo vsakega
- Napaka, ki jo mnogi delajo in lahko škodi vašim rastlinam na vrtu
- Recept: Krompirjev paprikaš – preprost in okusen obrok brez mesa za vsak dan