Uživajte v bogatih okusih tega tradicionalnega bograča, ki bo zagotovo navdušil vse ljubitelje jedi na žlico.

Sestavine

  • 500 g govedine
  • 500 g svinjine
  • 200 g masti
  • 300 g rdeče paprike
  • 250 g čebule
  • 300 g paradižnika
  • 150 g korenja
  • 700 g krompirja
  • 1 svež pekoč feferon
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici sladke paprike
  • 1 čajna žlička kumine
  • 1 čajna žlička mletega koriandra
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 žlica soli
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 čajna žlička mletega črnega popra
  • 15 g svežega peteršilja
  • 100 ml rdečega suhega vina
  • 10 g mlade čebule
  • 1 liter vode

Postopek

  1. V kotličku segrejte mast, pražite na nizki temperaturi 5 minut, nato odstranite ocvirke.
  2. Dodajte sesekljano čebulo, potresite s sladkorjem in pražite 3 minute na srednji temperaturi.
  3. Dodajte grobo narezano korenje in pražite še 4-5 minut. Nato dodajte na kocke narezano rdečo papriko in pražite 3-4 minute.
  4. Vmešajte sladko papriko, mlet koriander, kumino, lovorjeve liste, mlet črni poper, sol, sesekljan česen in peteršilj.
  5. Pražite še eno minuto na nizki temperaturi.
  6. Meso narežite na majhne kose in ga dodajte v kotliček. Pražite 10 minut na srednji temperaturi, medtem stalno mešajte.
  7. Dodajte na večje kose narezan krompir in 1 liter vode.
  8. Premešajte, zavrite in dušite 30 minut na nizki temperaturi s pokrovom rahlo odprtim.
  9. Dodajte na kocke narezan paradižnik, pekoč feferon in rdeče vino. Nežno premešajte in kuhajte na nizki temperaturi 1 do 1,5 ure, dokler meso ni popolnoma mehko. Med kuhanjem naj bo pokrov rahlo odprt.
  10. Bograč potresite z nasekljano mlado čebulo in postrezite vroče s kislo smetano in svežim kruhom.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za ciganski golaž, jed, ki vas bo dobro nasitila


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako zaščititi krompir pred strunami?
Naslednji članekEna sestavina bo poskrbela, da bodo vaše hortenzije noro cvetele poleti