Piščančji medaljoni, ki so hrustljavi zunaj in sočni znotraj, vas bodo spomnili na priljubljene Nuggetse.
Sestavine
Za piščančjo maso:
- 700 g piščančjih prsi
- Piščančja koža (po želji, za več sočnosti)
- 1 strok česna
- 5 cm stebla zelene
- 2 žlički limoninega soka
- 2 žlici koruznega škroba
- 1 čajna žlička soli
- 1/2–1 čajna žlička belega popra
- 3 žlice vode
- 3 žlice olja
- Drobtine ali moka za povaljanje
Za testo:
- 1 skodelica koruzne moke
- 1/4 skodelice koruznega škroba
- 1/4 skodelice večnamenske moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička soli
- 1/2 čajne žličke belega popra
- Hladna voda (dodajajte postopoma, dokler ne dobite goste mase, ki obda prst ob potopitvi)
Za cvrtje:
- Olje po potrebi
Postopek
- Priprava mase za medaljone:
- Piščančje prsi in kožo grobo zmeljite v multipraktiku.
- Dodajte sesekljan česen, nasekljano zeleno, limonin sok, koruzni škrob, sol, beli poper, vodo in olje. Vse skupaj zmešajte v homogeno maso.
- Oblikovanje medaljonov:
- Z rokami oblikujte medaljone velikosti po želji.
- Vsak medaljon povaljajte v drobtinah ali moki.
- (Nasvet: Medaljone lahko pred cvrtjem zamrznete, da se testo bolje oprime.)
- Priprava testa:
- V večji skledi zmešajte koruzno moko, koruzni škrob, večnamensko moko, pecilni prašek, sol in beli poper.
- Postopoma dodajajte hladno vodo, dokler ne dobite goste mase, ki enakomerno prekrije medaljone.
- Cvrtje:
- Segrejte olje v ponvi na srednji temperaturi.
- Medaljone pomočite v testo in jih nato previdno položite v vroče olje.
- Cvrite, dokler niso zlato rjavi in hrustljavi (približno 3–4 minute na vsaki strani).
- Ocvrt medaljon položite na papirnato brisačo, da vpije odvečno olje.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Krompirjevi polpeti s feta sirom, ki so naravnost božanski
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira