Njoki v kremni omaki z gobami in špinačo so bogata, a preprosta jed, primerna za hitro kosilo ali večerjo. Sočne gobe, sveža špinača in aromatična kremna omaka ustvarijo popolno harmonijo okusov, ki jo bo oboževala cela družina.
Sestavine
- 2 žlici masla
- 2 žlici olivnega olja
- 450 g gob, narezanih na rezine
- 60 ml belega vina
- 2 stroka česna (naribana ali stisnjena)
- ½ žličke soli (oz. po okusu)
- ¼ žličke sveže mletega popra
- 500 ml sladke smetane
- 50 g naribanega parmezana
- 2 paketa njokov (vsak približno 500 g)
- 4 skodelice sveže mlade špinače
Postopek
- V večji ponvi na srednji temperaturi stopite maslo skupaj z olivnim oljem.
- Dodajte narezane gobe in jih pražite, dokler se ne zmehčajo in rahlo obarvajo (približno 5–7 minut).
- Nato prilijte belo vino ter kuhajte približno 1 minuto, da vino malce povre.
- V ponev dodajte nariban česen in sladko smetano. Mešajte in kuhajte na nižji temperaturi, da omaka rahlo zavre in se malce zgosti.
- Njoke skuhajte v vreli osoljeni vodi po navodilih z embalaže. Kuhane njoke odcedite.
- V omako dodajte nariban parmezan in svežo mlado špinačo. Dobro premešajte in kuhajte približno 1 minuto, dokler špinača oveni.
- V ponev dodajte še kuhane njoke ter nežno premešajte, da se omaka lepo poveže z njoki.
- Po potrebi dodatno začinite s soljo in poprom.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Enostavni njoki za zelo hitro kosilo
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira