Njoki v kremni omaki z gobami in špinačo so bogata, a preprosta jed, primerna za hitro kosilo ali večerjo. Sočne gobe, sveža špinača in aromatična kremna omaka ustvarijo popolno harmonijo okusov, ki jo bo oboževala cela družina.

Sestavine

  • 2 žlici masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • 450 g gob, narezanih na rezine
  • 60 ml belega vina
  • 2 stroka česna (naribana ali stisnjena)
  • ½ žličke soli (oz. po okusu)
  • ¼ žličke sveže mletega popra
  • 500 ml sladke smetane
  • 50 g naribanega parmezana
  • 2 paketa njokov (vsak približno 500 g)
  • 4 skodelice sveže mlade špinače

Postopek

  1. V večji ponvi na srednji temperaturi stopite maslo skupaj z olivnim oljem.
  2. Dodajte narezane gobe in jih pražite, dokler se ne zmehčajo in rahlo obarvajo (približno 5–7 minut).
  3. Nato prilijte belo vino ter kuhajte približno 1 minuto, da vino malce povre.
  4. V ponev dodajte nariban česen in sladko smetano. Mešajte in kuhajte na nižji temperaturi, da omaka rahlo zavre in se malce zgosti.
  5. Njoke skuhajte v vreli osoljeni vodi po navodilih z embalaže. Kuhane njoke odcedite.
  6. V omako dodajte nariban parmezan in svežo mlado špinačo. Dobro premešajte in kuhajte približno 1 minuto, dokler špinača oveni.
  7. V ponev dodajte še kuhane njoke ter nežno premešajte, da se omaka lepo poveže z njoki.
  8. Po potrebi dodatno začinite s soljo in poprom.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Enostavni njoki za zelo hitro kosilo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Ljudje se zelo namučijo, da najdejo 3 skrite obraze na tej sliki
Naslednji članekMarsikdo ima to rastlino na dvorišču, a se sploh ne zaveda, kako nevarna je