Zelo enostavna sladica za pripravo, ki ne potrebuje dodanega sladkorja, da bi bila odlična. Pripravljena v nekaj minutah.

Sestavine

  • 150 ml vročega mleka
  • 70 g ovsenih kosmičev
  • 1 banana (zrela, pretlačena)
  • 1 jajce
  • 20 g kakava v prahu
  • 0,5 žličke pecilnega praška
  • Po želji: 2 žlici sladkorja
  • Rastlinsko olje za mazanje pekača

Za glazuro:

  • 80 g čokolade
  • 60 g tople smetane

Postopek

  1. Segrejte mleko in ga prelijte čez ovsene kosmiče. Pustite stati 5–10 minut, da kosmiči vpijejo mleko.
  2. Pretlačite banano in jo dodajte kosmičem.
  3. Vmešajte jajce, kakav, pecilni prašek in po želji sladkor. Mešajte, dokler ne dobite enotne mase.
  4. Pekač namažite z rastlinskim oljem.
  5. Testo enakomerno razporedite v pekač.
  6. Pecite v pečici, segreti na 180°C, približno 30–35 minut.
  7. Stopite čokolado in jo zmešajte s toplo smetano, da dobite gladko in sijočo glazuro.
  8. Pečen kolač prelijte z glazuro.
  9. Kolač hladite vsaj 1 uro, da se glazura strdi.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Ko boste čokoladno rolado pripravili po tem receptu, je drugače več ne boste


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKrompirjevi polpeti, bolj okusni kot mesni
Naslednji članekAli še lahko jeste sir, če se je na njem pojavila plesen?