Zelo enostavna sladica za pripravo, ki ne potrebuje dodanega sladkorja, da bi bila odlična. Pripravljena v nekaj minutah.
Sestavine
- 150 ml vročega mleka
- 70 g ovsenih kosmičev
- 1 banana (zrela, pretlačena)
- 1 jajce
- 20 g kakava v prahu
- 0,5 žličke pecilnega praška
- Po želji: 2 žlici sladkorja
- Rastlinsko olje za mazanje pekača
Za glazuro:
- 80 g čokolade
- 60 g tople smetane
Postopek
- Segrejte mleko in ga prelijte čez ovsene kosmiče. Pustite stati 5–10 minut, da kosmiči vpijejo mleko.
- Pretlačite banano in jo dodajte kosmičem.
- Vmešajte jajce, kakav, pecilni prašek in po želji sladkor. Mešajte, dokler ne dobite enotne mase.
- Pekač namažite z rastlinskim oljem.
- Testo enakomerno razporedite v pekač.
- Pecite v pečici, segreti na 180°C, približno 30–35 minut.
- Stopite čokolado in jo zmešajte s toplo smetano, da dobite gladko in sijočo glazuro.
- Pečen kolač prelijte z glazuro.
- Kolač hladite vsaj 1 uro, da se glazura strdi.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Ko boste čokoladno rolado pripravili po tem receptu, je drugače več ne boste
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira