Bučk je vedno v izobilju, zato jih lahko pripravljate na raznovrstne načine, da se jih ne naveličate prehitro. Tokrat imamo za vas recept za polnjene bučke, pečene v pečici.

Sestavine

  • 3 bučke
  • Sol
  • Olivno olje
  • Drobtine
  • Rdeča paprika
  • Origano
  • Sol
  • Črni poper
  • Parmezan
  • Bazilika
  • 1 česen

Pomaka

  • 2 žličk grškega jogurta/kisle smetane
  • 1 čajna žlička majoneze
  • koper
  • 1 česen
  • Sol
  • Črni poper

Postopek

  1. Bučke očistimo in narežemo na rezine debeline približno 1 cm.
  2. Vsako rezino posolimo in pustimo stati, da se izlije odvečna tekočina.
  3. Rezine prelijemo z olivnim oljem in premažemo.
  4. Vsako bučko potopimo v mešanico drobtin, rdeče paprike, origana, soli, popra, naribanega parmezana, stisnjenega česna in narezane bazilike.
  5. Bučke položimo na pekač in pečemo v pečici 15 minut pri 200 °C.
  6. Pripravimo pomako iz grškega jogurta, majoneze, kopra, česna, soli in popra.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vam uspe najti skrito svetilko v 15 sekundah?
Naslednji članekTo čudežno čistilo za kopalnico lahko naredite sami in z njim bo vse zasijalo ter čudovito dišalo