Bučk je vedno v izobilju, zato jih lahko pripravljate na raznovrstne načine, da se jih ne naveličate prehitro. Tokrat imamo za vas recept za polnjene bučke, pečene v pečici.
Sestavine
- 3 bučke
- Sol
- Olivno olje
- Drobtine
- Rdeča paprika
- Origano
- Sol
- Črni poper
- Parmezan
- Bazilika
- 1 česen
Pomaka
- 2 žličk grškega jogurta/kisle smetane
- 1 čajna žlička majoneze
- koper
- 1 česen
- Sol
- Črni poper
Postopek
- Bučke očistimo in narežemo na rezine debeline približno 1 cm.
- Vsako rezino posolimo in pustimo stati, da se izlije odvečna tekočina.
- Rezine prelijemo z olivnim oljem in premažemo.
- Vsako bučko potopimo v mešanico drobtin, rdeče paprike, origana, soli, popra, naribanega parmezana, stisnjenega česna in narezane bazilike.
- Bučke položimo na pekač in pečemo v pečici 15 minut pri 200 °C.
- Pripravimo pomako iz grškega jogurta, majoneze, kopra, česna, soli in popra.
















































