Tukaj je preprost recept za okusne piščančje krače v paradižnikovi omaki, ki jih lahko pripravite z minimalnim naporom, a z bogatim okusom.

Sestavine

  • Piščančje krače
  • Začimbe: olje, sol, poper, rdeča paprika
  • 100 ml paradižnikove omake
  • 2 žlici moke
  • Po želji: maslo
  • 100 ml vode
  • Zelenjava (po želji)

Postopek

  1. Piščančje krače začinimo z obeh strani. Uporabimo olje, sol, poper in po želji tudi nekaj izbrane zelenjave, kot so čebula ali paprika.
  2. V večji ponvi segrejemo olje in piščanca pražimo na srednje visoki temperaturi, dokler se lepo ne zapeče in dobi zlato rjavo barvo. Če želite, lahko dodate tudi malo masla, da bo meso bolj sočno in bogatega okusa.
  3. Ko se piščanec lepo zapeče, zmanjšamo temperaturo in dodamo 100 ml vode ter 100 ml paradižnikove omake. Dodamo tudi žlico rdeče paprike, ki bo jedi dala dodatno barvo in okus.
  4. Piščanca dušimo približno 15 minut. Vmes ga občasno premešamo in obrnemo, da se enakomerno prepoji z omako.
  5. Po približno 15 minutah v posodo dodamo dve žlici moke, ki smo ju prej zmešali z malo vode, da se izognemo grudicam. Premešamo in pustimo, da se omaka zgosti, še približno 5 minut.
  6. Ko je piščanec kuhan in se omaka lepo zgosti, ga postrežemo s prilogo po izbiri, kot so pire krompir, riž ali polenta.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSlasten mandarinin šarkelj
Naslednji članekVeč kot 5 načinov uporabe kostanja (v prehrani, ustvarjanju …)