Ta pistacijev tiramisu združuje prefinjene okuse pistacije in kremasto strukturo klasičnega tiramisuja. Je preprosta sladica, ki jo pripravite hitro, njeni okusi pa navdušijo vse sladkosnede.

Sestavine

Za piškote:

  • 1 skodelica (240 ml) vročega mleka
  • 2 vrečki zelenega čaja
  • 30–40 piškotov (savoiardi)

Za kremo:

  • 400 g maskarponeja
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljeve paste
  • 100 g pistacijeve paste
  • 360 ml hladne smetane

Za preliv:

  • Zdrobljene pistacije

Postopek

  1. Mleko segrejte v manjši ponvi in zavrite.
  2. V vroče mleko dodajte dve vrečki zelenega čaja.
  3. Pustite čajne vrečke v mleku stati 10 minut.
  4. Po 10 minutah čajne vrečke odstranite.
  5. Ohladite mleko na sobno temperaturo.
  6. Maskarpone stresite v veliko skledo.
  7. Stepajte maskarpone, dokler ne postane mehak.
  8. Dodajte sladkor v prahu in mešajte, dokler ne dobite gladke mase.
  9. Primešajte vaniljevo pasto in pistacijevo pasto.
  10. Nadaljujte z mešanjem, dokler masa ni popolnoma enotna.
  11. Dodajte hladno smetano.
  12. Stepajte, dokler krema ne doseže trdih vrhov.
  13. Pripravite pekač velikosti 20 x 30 cm.
  14. Vsak piškot na hitro pomočite v ohlajeno mleko z zelenim čajem.
  15. Namočene piškote razporedite po dnu pekača.
  16. Čez plast piškotov enakomerno razporedite polovico pripravljene kreme.
  17. Ponovno pomočite piškote in jih razporedite v drugo plast nad kremo.
  18. Na drugo plast piškotov namažite preostalo polovico kreme.
  19. Pekač pokrijte s folijo ali pokrovom.
  20. Tiramisu postavite v hladilnik za najmanj 4 ure ali čez noč.
  21. Pred serviranjem nasekljajte ali zdrobite pistacije.
  22. Združene pistacije enakomerno posujte po vrhu tiramisuja.
  23. Tiramisu narežite na kose in postrezite.

Video recept

 

Naredite tudi: Mandarinin tiramisu, ki je še bolj slasten kot klasičen


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTeh živil ne dajte v zamrzovalnik – uničila bodo vsako jed, ko jih odmrznete
Naslednji članekOptična iluzija: Le en snežak je drugačen, najdite ga v 5 sekundah