Ta preprost recept za česnovo in rožmarinovo pogačo vas bo navdušil s svojo aromatično in hrustljavo skorjo ter mehko notranjostjo. Je popolna priloga k različnim jedem ali kot prigrizek, obogaten z izjemnim okusom svežega rožmarina in česna.

Sestavine

  • 600 g moke
  • 20 g svežega kvasa
  • 2 čajni žlički soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 350 ml vode

Premaz:

  • Česen
  • Rožmarin
  • Olivno olje

Postopek

  1. Zmešajte moko, kvas, sol, sladkor in vodo ter dobro pregnetite, da dobite gladko testo.
  2. Testo pokrijte in pustite počivati 1 uro, da naraste.
  3. Pekač obložite s papirjem za peko in premažite z olivnim oljem.
  4. Testo položite v pekač in ga premažite z oljem. S konicami prstov naredite vdolbine v testo, da bo kruh dobil značilno obliko.
  5. Sesekljajte česen in rožmarin, ju zmešajte z olivnim oljem in premažite po testu.
  6. Pogačo pecite v predhodno ogreti pečici na 250 °C približno 20-25 minut, dokler ne dobi zlate in hrustljave skorje.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vaš IQ je visok, če na sliki najdete ptico v 15 sekundah
Naslednji članekIma po praženju čebule cela hiša neprijeten vonj? Storite to in vonja sploh ne bo