Ta preprost recept za česnovo in rožmarinovo pogačo vas bo navdušil s svojo aromatično in hrustljavo skorjo ter mehko notranjostjo. Je popolna priloga k različnim jedem ali kot prigrizek, obogaten z izjemnim okusom svežega rožmarina in česna.
Sestavine
- 600 g moke
- 20 g svežega kvasa
- 2 čajni žlički soli
- 1 žlica sladkorja
- 350 ml vode
Premaz:
- Česen
- Rožmarin
- Olivno olje
Postopek
- Zmešajte moko, kvas, sol, sladkor in vodo ter dobro pregnetite, da dobite gladko testo.
- Testo pokrijte in pustite počivati 1 uro, da naraste.
- Pekač obložite s papirjem za peko in premažite z olivnim oljem.
- Testo položite v pekač in ga premažite z oljem. S konicami prstov naredite vdolbine v testo, da bo kruh dobil značilno obliko.
- Sesekljajte česen in rožmarin, ju zmešajte z olivnim oljem in premažite po testu.
- Pogačo pecite v predhodno ogreti pečici na 250 °C približno 20-25 minut, dokler ne dobi zlate in hrustljave skorje.