Tradicionalna poljska enolončnica z zeljem, je popoln način, da se ogrejete ob hladnih dneh. Polna je bogatih okusov svežega in kislega zelja, prekajenih mesnin in aromatičnih začimb.
Sestavine
- 350 g svežega zelja
- 250 g kislega zelja
- 160 g čebule
- 120 g korenčka
- 200 g slanine
- 350 g klobase za kuhanje
- 2 l mesne juhe (lahko iz kocke)
- 2 lovorova lista
- 10 g kopra
- 300 g krompirja
- 2 žlički sladke paprike
- 1 žlička soli
- pol žličke mletega popra
Postopek
- Čebulo drobno narežite, korenček na tanke pol kolobarje, zelje in krompir na kocke, klobaso na okrogle rezine, slanino pa na manjše kose.
- Juho segrejte na majhnem ognju. Slanino pražite 3 minute, nato dodajte klobaso in nadaljujte praženje še 3 minute.
- Dodajte čebulo in korenček ter pražite 4 minute, občasno premešajte. Nato vmešajte sveže zelje in pražite še 3 minute.
- V lonec dodajte kislo zelje, krompir, juho, papriko, sol in lovorova lista. Zavrite, zmanjšajte ogenj in kuhajte pokrito na nizkem ognju 15 minut.
- Lonec odstavite z ognja, juho posujte s sesekljanim koprom in postrezite toplo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Enostaven cvetlični aranžma za prvi november za začetnike
- Vizualna uganka: Lahko najdete duhca, ki se je skril na sliki?
- Ideje za vikend peko: Razvajajte svoje domače s temi slaščicami #8
- Ideja za izlet: 9 krajev v Sloveniji, kjer naj bi strašilo in so povezani s srhljivimi zgodbami
- Hitro in preprosto pecivo, ki vedno uspe: Pasji smrčki
- Rižota z govejimi trakci in gobami, kot iz dobre gostilne
















































