To preprosto, a elegantno sladico z aromatičnimi začimbami lahko postrežete kot vrhunec praznične večerje. Kuhane hruške so čudovito prepojene z vonjem po cimetu, zvezdastem janežu in nageljnovih žbicah.

Sestavine

  • 5–6 velikih čvrstih hrušk
  • 750 ml (1 steklenica) rdečega vina
  • 1 cimetova palčka
  • ½ žličke nageljnovih žbic
  • 2 zvezdasta janeža
  • 150 g sladkorja
  • 1 vaniljev strok (po želji)

Postopek

  1. Priprava hrušk:
    • Hruške olupite, vendar pustite pecelj. Pazite, da ostane meso nepoškodovano. Na spodnjem delu hrušk odrežite približno 1,5 cm, da ustvarite ravno dno za stabilnost.
  2. Priprava sirupa:
    • V srednje veliki ponvi zmešajte rdeče vino, cimetovo palčko, nageljnove žbice, zvezdasti janež, sladkor in po želji vaniljev strok (razpolovljen).
    • Olupljene hruške položite v tekočino.
  3. Kuhanje:
    • Zavrite in nato zmanjšajte ogenj, da tekočina rahlo vre. Kuhajte 30–35 minut, ob tem hruške obračajte vsakih 5 minut, da se enakomerno obarvajo in prepojijo z okusom. Hruške morajo biti kuhane, a še vedno čvrste.
  4. Hlajenje:
    • Kuhane hruške ohladite na sobno temperaturo. Nato jih skupaj s tekočino pokrijte in postavite v hladilnik za najmanj 2 uri, da se okusi prepojijo.
  5. Postrežba:
    • Vsako hruško postrezite z nekaj žlicami sirupa. Po želji sirup pred serviranjem zgostite tako, da ga brez hrušk dušite še 15–20 minut.

Video recept

 

POGLEJTE TUDI: Več kot 10 idej za popolno božično sladico


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSi želite, da bi v vašem domu zadišalo po božiču? Uporabite tale trik
Naslednji članekOptična iluzija: Ali lahko na sliki najdete okrasek, ki se razlikuje od ostalih, v 8 sek?