Prišla je sezona borovnic in ker jih lahko naberete skoraj v vsakem gozdu, je sedaj odlična priložnost, da jih uporabite v tem slastnem pecivu.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 240 g sladkorja
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 240 ml kisle smetane
  • 150 ml olja
  • 1 limona (sok in lupinica)
  • 400 g gladke moke
  • 10 g pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 500 g borovnic

Postopek

  1. Cela jajca stepamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem z mešalnikom toliko časa, da zmes postane svetla in gosta.
  2. Dodamo kislo smetano in olje ter še enkrat na kratko premešamo.
  3. Limonino lupino nastrgamo in iztisnemo sok.
  4. Prilijemo moko, pecilni prašek, limonino lupinico in sok ter sol, nato zmes ročno z metlico premešamo, da ni grudic.
  5. Pekač velikosti 19×33 cm namastimo in pomokamo.
  6. Približno polovico zmesi vlijemo v pekač in po njej razporedimo polovico opranih borovnic.
  7. Po njih razporedimo preostanek biskvitne zmesi, nato pa položimo preostale borovnice.
  8. Borovnice rahlo potlačimo z žlico.
  9. Pecivo pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj, 45 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTega nikoli ne smete zliti v odtok, ker lahko povzroči resne težave
Naslednji članekOptična iluzija: Uganka, ki je pred vami, vas bo resnično zabavala