Prišla je sezona borovnic in ker jih lahko naberete skoraj v vsakem gozdu, je sedaj odlična priložnost, da jih uporabite v tem slastnem pecivu.
Sestavine
- 3 jajca
- 240 g sladkorja
- 2 vanilijeva sladkorja
- 240 ml kisle smetane
- 150 ml olja
- 1 limona (sok in lupinica)
- 400 g gladke moke
- 10 g pecilnega praška
- ščepec soli
- 500 g borovnic
Postopek
- Cela jajca stepamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem z mešalnikom toliko časa, da zmes postane svetla in gosta.
- Dodamo kislo smetano in olje ter še enkrat na kratko premešamo.
- Limonino lupino nastrgamo in iztisnemo sok.
- Prilijemo moko, pecilni prašek, limonino lupinico in sok ter sol, nato zmes ročno z metlico premešamo, da ni grudic.
- Pekač velikosti 19×33 cm namastimo in pomokamo.
- Približno polovico zmesi vlijemo v pekač in po njej razporedimo polovico opranih borovnic.
- Po njih razporedimo preostanek biskvitne zmesi, nato pa položimo preostale borovnice.
- Borovnice rahlo potlačimo z žlico.
- Pecivo pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj, 45 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira