Rolada je izjemna sladica, ki jo mnogi obožujejo, a pri pripravi se kaj hitro zgodi, da poči. Ta recept pa zagotavlja, da se to ne bo zgodilo.

Sestavine

  • 5 jajc
  • 120 g sladkorja
  • 120 g moke
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 1 vanilijev sladkor
  • 3–4 žlice tople vode
  • 150 ml olja

Postopek

  1. Rumenjake ločite od beljakov in jih položite v ločeni posodi.
  2. Rumenjake stepite s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, dokler masa ne postane penasta in svetla.
  3. Postopoma dodajajte olje in mešajte na nizki hitrosti. Nato dodajte presejano moko, pomešano s pecilnim praškom, ter 3–4 žlice tople vode. Mešajte, dokler ni zmes gladka.
  4. Iz beljakov stepite trd sneg. Nežno ga vmešajte v rumenjakovo zmes z lopatico, da ohranite zračnost.
  5. Pripravljeno maso vlijte na pekač, obložen s peki papirjem.
  6. Pecite v predhodno ogreti pečici pri 180°C približno 15–20 minut, dokler zobotrebec ne pride čist iz biskvita.
  7. Pečen biskvit zvrnite na mokro kuhinjsko krpo, ki jo lahko po želji potresete s sladkorjem.
  8. Skupaj s krpo še vroč biskvit nežno zavijte v rolado. Pustite, da se popolnoma ohladi.
  9. Ohlajeno rolado odvijte in namažite z marmelado, nutelo ali izbranim nadevom. Po želji lahko dodate še sesekljane oreščke ali kokos.
  10. Rolado previdno zvijte nazaj in jo pustite počivati na hladnem vsaj 1 uro, da se okusi povežejo in jo lažje narežete.

Video recept

 

NAREDITE TUDI: Rolada mačje oči, ki navduši čisto vsakogar


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Lahko najdete vseh 10 razlik med slikama?
Naslednji članekTo je 5 mest, ki jih zagotovo pozabite redno čistiti