Sladoledna torta je odlična poletna sladica, za pripravo katere ne boste potrebovali več kot 20 minut. Zato se je lahko lotite tudi v najbolj vročem dnevu.

Sestavine

  • 500 g mletih plazma piškotov
  • 500 ml stepene smetane
  • 200 ml hladnega mleka
  • 100 ml mineralne vode
  • 400 ml kisle smetane

In še:

  • 500 ml smetane za stepanje
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 350 g malin, robid ali drugega sezonskega sadja
  • 100 g ribeza
  • 100 g čokolade

Postopek

  1. Stepeno smetano damo v posodo, dodamo mleko in mineralno vodo, nato mešamo toliko časa, da dobimo ne pretrdo stepeno smetano.
  2. Takoj vmešamo kislo smetano. Nato vmešamo še mlete plazma piškote in vse dobro premešamo.
  3. Maso razdelimo na dva dela. V en del vmešamo naribano čokolado, v drugi del pa sadje.
  4. Obroč za torto premera 24 cm položimo na pladenj, na katerem bo stala torta in na katerem gre lahko v zamrzovalnik.
  5. Robove pokrijemo s prozorno folijo.
  6. Na dno položimo plast s čokolado.
  7. Čez položimo plast sadja.
  8. Vse skupaj prelijemo z debelo plastjo sladke smetane.
  9. Torto pred serviranjem postavimo za 2-3 ure v zamrzovalnik.
  10. Če sladoledna torta premočno zmrzne in postane pretrda za rezanje, jo le pustimo na sobni temperaturi približno 10 minut, da se malo “spusti”.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Enostavna uganka, na kateri se skriva 10 predmetov
Naslednji članekZnaki toplotnega stresa pri rastlinah na vrtu in kako jim pomagati