Sladoledna torta je odlična poletna sladica, za pripravo katere ne boste potrebovali več kot 20 minut. Zato se je lahko lotite tudi v najbolj vročem dnevu.
Sestavine
- 500 g mletih plazma piškotov
- 500 ml stepene smetane
- 200 ml hladnega mleka
- 100 ml mineralne vode
- 400 ml kisle smetane
In še:
- 500 ml smetane za stepanje
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 350 g malin, robid ali drugega sezonskega sadja
- 100 g ribeza
- 100 g čokolade
Postopek
- Stepeno smetano damo v posodo, dodamo mleko in mineralno vodo, nato mešamo toliko časa, da dobimo ne pretrdo stepeno smetano.
- Takoj vmešamo kislo smetano. Nato vmešamo še mlete plazma piškote in vse dobro premešamo.
- Maso razdelimo na dva dela. V en del vmešamo naribano čokolado, v drugi del pa sadje.
- Obroč za torto premera 24 cm položimo na pladenj, na katerem bo stala torta in na katerem gre lahko v zamrzovalnik.
- Robove pokrijemo s prozorno folijo.
- Na dno položimo plast s čokolado.
- Čez položimo plast sadja.
- Vse skupaj prelijemo z debelo plastjo sladke smetane.
- Torto pred serviranjem postavimo za 2-3 ure v zamrzovalnik.
- Če sladoledna torta premočno zmrzne in postane pretrda za rezanje, jo le pustimo na sobni temperaturi približno 10 minut, da se malo “spusti”.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira