Tale čokoladni kolač je resnično preprost za pripravo in hkrati izjemno sočen ter okusen. Posebnost tega recepta je, da lahko vse sestavine izmerite v mililitrih, kar vam prihrani uporabo tehtnice. To je kot nalašč za tiste, ki iščete hiter in učinkovit način za pripravo slastnega kolača.
Sestavine
Za biskvit:
- 5 jajc
- 200 ml sladkorja
- 400 ml moke
- 200 ml olja
- 100 ml kakava
- 100 ml čokolade v prahu
- 1 pecilni prašek
- 1 žlica ruma
Za kremo:
- 4-5 jabolk
- 150 ml sladkorja
- 100 ml vode
- 200 g masla
- 150 g čokolade za kuhanje
Za glazuro:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 50 g masla
- 3 žlice olja
Postopek
- Segrejte pečico na 180 °C in pekač premažite z maslom ali obložite s papirjem za peko.
- Ločite rumenjake in beljake. V skledi stepite beljake v trd sneg in jih za nekaj časa odstavite.
- V drugi skledi stepite rumenjake s sladkorjem, dokler masa ne postane svetla in penasta.
- Dodajte olje in rum ter zmešajte, nato postopoma vmešajte moko, pecilni prašek, kakav in čokolado v prahu. Zmes naj bo gladka.
- Nežno vmešajte beljake v maso, da dobite rahlo in zračno testo.
- Zmes vlijte v pekač in pecite približno 25-30 minut oziroma dokler zobotrebec ne pride čist iz sredine.
- Jabolka olupite in naribajte.
- V loncu zmešajte sladkor in vodo, ter segrejte na zmernem ognju. Dodajte naribana jabolka in kuhajte, dokler se ne zmehčajo.
- Dodajte maslo in čokolado za kuhanje ter mešajte, dokler se vse ne stopi in poveže v gladko kremo.
- Ohladite kremo, da postane mazljiva in se bo lepo razporedila po biskvitu.
- Na nizkem ognju stopite čokolado, maslo in olje, dokler ne dobite gladke čokoladne glazure.
- Ohlajen biskvit razrežite na polovico ali po plasteh.
- Namažite prvo plast s pripravljeno kremo in jo pokrijte z drugo plastjo biskvita.
- Po vrhu prelijte čokoladno glazuro.
- Kolač ohladite in ga postrezite, ko se glazura strdi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Kako pravilno očistiti cvrtnik na vroč zrak, da bo deloval kot nov
- Kruhova rolada: najboljša uporaba starega kruha in popolna priloga k omakam
- 5 preprostih idej za doma narejen adventni venček
- Najboljši borovničevi cheesecake brez peke: sladica, ki vedno očara
- Kako limonina lupinica spremeni okus – in zakaj jo morate začeti uporabljati že danes
- Domači polžki z rozinami – mehki, rahli in sladki kot iz pravljice.
















































