Tukaj je preprost recept za okusno slano pito z nadevom iz skute in blitve, ki je popolna izbira za vsakodnevni obrok ali poseben prigrizek.
Sestavine
Sestavine za nadev:
- Vlečeno testo
- 450 g sveže skute
- 1 čajna žlička soli
- 1 jajce
- 5 listov kuhane blitve
Sestavine za preliv:
- 1 jajce
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 50 ml mleka
- 50 ml olja
- 50 ml jogurta
Postopek
- V skledi zmešajte skuto, sol in jajce.
- Dodajte kuhano in drobno sesekljano blitvo ter dobro premešajte.
- Pripravljen nadev položite na že pripravljeno testo. Zavijte jih v obliki pahljače (kot je prikazano v videu) in jih razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko.
- V drugi skledi stepite jajce, pecilni prašek, mleko, olje in jogurt. S to mešanico premažite pito.
- Pekač postavite v predhodno ogreto pečico in pecite približno 30 minut na 180 °C, dokler ne postane zlato rjava in hrustljava.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira