Ti hrustljavi spomladanski zavitki so popolna kombinacija sočnega zelenjavnega nadeva in zlato rjave hrustljave skorje. So preprosti za pripravo in idealni za predjed ali prigrizek.

Sestavine

Za nadev:

  • 1 žlica sončničnega olja (ali drugega nevtralnega olja za cvrtje)
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 2 korenja, olupljena in narezana na tanke trakove
  • 140 g zelja (zelene ali bele vrste), tanko narezano
  • ½ rdeče paprike, očiščene in tanko narezane
  • 140 g svežih kalčkov
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 4 žlice sojine omake
  • 2 žlici hoisin omake
  • ¼ žličke belega popra
  • 2 žlički koruznega škroba, zmešanega z 2 žlicama hladne vode (za gostilo)

Za zvitke:

  • Olje za cvrtje
  • 10 listov testa za spomladanske zavitke

Za serviranje:

  • Sladki čilijev preliv

Postopek

  1. V ponvi ali woku na srednje visoki temperaturi segrejte sončnično in sezamovo olje.
  2. Dodajte korenje, zelje in papriko ter pražite približno 1 minuto, da se rahlo zmehčajo.
  3. Dodajte kalčke in česen ter pražite še 1 minuto.
  4. Primešajte sojino omako, hoisin omako in beli poper. Počasi dodajajte koruzno zmes, dokler nadev ne postane rahlo lepljiv. Morda ne boste potrebovali vse zmesi.
  5. Odstavite z ognja in nadev prestavite v posodo, da se ohladi.
  6. Segrejte olje za cvrtje v ponvi.
  7. Na delovno površino položite list testa za zavitke z vogalom, usmerjenim proti sebi (drugi listi naj bodo pokriti z vlažno krpo, da se ne izsušijo).
  8. Na spodnji del lista položite 1 žlico ohlajenega nadeva in ga oblikujte v vodoravno obliko.
  9. Zavijte spodnji del testa čez nadev, nato zavihajte robove proti sredini in zvijte do konca. Robove zatesnite z malo vode.
  10. Postopek ponovite za preostale zavitke.
  11. Ko je olje dovolj segreto (približno 180°C), previdno v olje položite zavitke – po pet naenkrat, da ne preobremenite ponve.
  12. Cvrite zavitke 2–3 minute, dokler niso zlato rjavi, in jih občasno obrnite.
  13. Ocvrte zavitke položite na krožnik, obložen s papirnatimi brisačkami, da se odcedi odvečno olje.

Video posnetek


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Polarnega medveda na sliki lahko opazijo le tisti z odličnim vidom
Naslednji članekBabičini triki za sušenje perila: pospešite postopek in preprečite nastanek plesni brez vklopa gretja