Ti hrustljavi spomladanski zavitki so popolna kombinacija sočnega zelenjavnega nadeva in zlato rjave hrustljave skorje. So preprosti za pripravo in idealni za predjed ali prigrizek.
Sestavine
Za nadev:
- 1 žlica sončničnega olja (ali drugega nevtralnega olja za cvrtje)
- 1 žlica sezamovega olja
- 2 korenja, olupljena in narezana na tanke trakove
- 140 g zelja (zelene ali bele vrste), tanko narezano
- ½ rdeče paprike, očiščene in tanko narezane
- 140 g svežih kalčkov
- 2 stroka česna, drobno sesekljana
- 4 žlice sojine omake
- 2 žlici hoisin omake
- ¼ žličke belega popra
- 2 žlički koruznega škroba, zmešanega z 2 žlicama hladne vode (za gostilo)
Za zvitke:
- Olje za cvrtje
- 10 listov testa za spomladanske zavitke
Za serviranje:
- Sladki čilijev preliv
Postopek
- V ponvi ali woku na srednje visoki temperaturi segrejte sončnično in sezamovo olje.
- Dodajte korenje, zelje in papriko ter pražite približno 1 minuto, da se rahlo zmehčajo.
- Dodajte kalčke in česen ter pražite še 1 minuto.
- Primešajte sojino omako, hoisin omako in beli poper. Počasi dodajajte koruzno zmes, dokler nadev ne postane rahlo lepljiv. Morda ne boste potrebovali vse zmesi.
- Odstavite z ognja in nadev prestavite v posodo, da se ohladi.
- Segrejte olje za cvrtje v ponvi.
- Na delovno površino položite list testa za zavitke z vogalom, usmerjenim proti sebi (drugi listi naj bodo pokriti z vlažno krpo, da se ne izsušijo).
- Na spodnji del lista položite 1 žlico ohlajenega nadeva in ga oblikujte v vodoravno obliko.
- Zavijte spodnji del testa čez nadev, nato zavihajte robove proti sredini in zvijte do konca. Robove zatesnite z malo vode.
- Postopek ponovite za preostale zavitke.
- Ko je olje dovolj segreto (približno 180°C), previdno v olje položite zavitke – po pet naenkrat, da ne preobremenite ponve.
- Cvrite zavitke 2–3 minute, dokler niso zlato rjavi, in jih občasno obrnite.
- Ocvrte zavitke položite na krožnik, obložen s papirnatimi brisačkami, da se odcedi odvečno olje.
















































