Ti piškoti z dodatkom belega vina in hrustljavo sladkorno skorjo so prijetno sladki in hrustljavi. Popolni so kot lahka sladica ali prigrizek za ob skodelici kave.
Sestavine
- 350 g večnamenske moke
- 120 g sladkorja
- 100 ml rastlinskega olja
- 100 ml belega vina
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- Sladkor v prahu za posip (po potrebi)
Postopek
- V veliki skledi zmešajte moko, sladkor in pecilni prašek.
- Dodajte vino in rastlinsko olje ter vse skupaj mešajte, dokler ne dobite uporabnega testa.
- Na delovni površini ročno gnetite testo, dokler ne oblikujete gladke krogle.
- Testo zavijte v plastično folijo in ga postavite v hladilnik za približno 30 minut.
- Iz testa oblikujte majhne kroglice, težke približno 15 g vsaka.
- Vsako kroglico zvaljajte v dolge trakove (“kačice”) in jih oblikujte v kolobarje.
- Piškote posujte s kristalnim sladkorjem.
- Položite jih na pekač, nekoliko razmaknjene, da se med peko ne zlepijo.
- Pecite v pečici, segreti na 180 °C, približno 20-25 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira