Ti piškoti z dodatkom belega vina in hrustljavo sladkorno skorjo so prijetno sladki in hrustljavi. Popolni so kot lahka sladica ali prigrizek za ob skodelici kave.

Sestavine

  • 350 g večnamenske moke
  • 120 g sladkorja
  • 100 ml rastlinskega olja
  • 100 ml belega vina
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • Sladkor v prahu za posip (po potrebi)

Postopek

  1. V veliki skledi zmešajte moko, sladkor in pecilni prašek.
  2. Dodajte vino in rastlinsko olje ter vse skupaj mešajte, dokler ne dobite uporabnega testa.
  3. Na delovni površini ročno gnetite testo, dokler ne oblikujete gladke krogle.
  4. Testo zavijte v plastično folijo in ga postavite v hladilnik za približno 30 minut.
  5. Iz testa oblikujte majhne kroglice, težke približno 15 g vsaka.
  6. Vsako kroglico zvaljajte v dolge trakove (“kačice”) in jih oblikujte v kolobarje.
  7. Piškote posujte s kristalnim sladkorjem.
  8. Položite jih na pekač, nekoliko razmaknjene, da se med peko ne zlepijo.
  9. Pecite v pečici, segreti na 180 °C, približno 20-25 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo 2 % genijev lahko najde skritega zajca v 5 sekundah
Naslednji članekPet živil, ki jih ne bi smeli dajati v cvrtnik na vroč zrak