Ta recept združuje kremasto omako, nežne koščke piščanca, špinačo in okusne sušene paradižnike v čudovito idejo za kosilo. Priprava je preprosta, a rezultat bo navdušil s svojimi bogatimi okusi in prijetno teksturo.
Sestavine
- 2 žlici olivnega olja
- 2 žlici masla
- 900 g piščančjih prsi brez kosti in kože
- 1/2 žličke soli
- 1/8 žličke črnega popra
- 1 žlička italijanskih začimb
- 2 stroka česna, sesekljana
- 3 skodelice mlade špinače
- 225 g sušenih paradižnikov v olju, odcejenih
- 3 skodelice sladke smetane
- 1/2 skodelice parmezana
- 225 g testenin
Navodila
- Piščančje prsi začinite s soljo in poprom na obeh straneh.
- V veliki litoželezni ponvi segrejte olivno olje in na srednje visoki temperaturi popecite piščanca z obeh strani, dokler ni popolnoma kuhan. Piščanca nato odstranite iz ponve in pustite, da se ohladi, nato ga narežite na kocke.
- Za pripravo omake v isti ponvi na srednji temperaturi stopite maslo, nato dodajte sesekljan česen, odcejene sušene paradižnike in špinačo. Sestavine pražite, dokler se špinača ne zmehča.
- Ko špinača oveni, dodajte sladko smetano in pustite, da zavre.
- Odstranite ponev z ognja in dodajte sol, poper, italijanske začimbe ter nariban parmezan. Dobro premešajte.
- Nato v ponev dodajte kuhane vroče penne testenine in kocke piščanca. Hitro premešajte, da se vse sestavine povežejo.
- Jed takoj postrezite in uživajte v kremastih okusih.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira