Ta recept združuje kremasto omako, nežne koščke piščanca, špinačo in okusne sušene paradižnike v čudovito idejo za kosilo. Priprava je preprosta, a rezultat bo navdušil s svojimi bogatimi okusi in prijetno teksturo.

Sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici masla
  • 900 g piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 1/2 žličke soli
  • 1/8 žličke črnega popra
  • 1 žlička italijanskih začimb
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 3 skodelice mlade špinače
  • 225 g sušenih paradižnikov v olju, odcejenih
  • 3 skodelice sladke smetane
  • 1/2 skodelice parmezana
  • 225 g testenin

Navodila

  1. Piščančje prsi začinite s soljo in poprom na obeh straneh.
  2. V veliki litoželezni ponvi segrejte olivno olje in na srednje visoki temperaturi popecite piščanca z obeh strani, dokler ni popolnoma kuhan. Piščanca nato odstranite iz ponve in pustite, da se ohladi, nato ga narežite na kocke.
  3. Za pripravo omake v isti ponvi na srednji temperaturi stopite maslo, nato dodajte sesekljan česen, odcejene sušene paradižnike in špinačo. Sestavine pražite, dokler se špinača ne zmehča.
  4. Ko špinača oveni, dodajte sladko smetano in pustite, da zavre.
  5. Odstranite ponev z ognja in dodajte sol, poper, italijanske začimbe ter nariban parmezan. Dobro premešajte.
  6. Nato v ponev dodajte kuhane vroče penne testenine in kocke piščanca. Hitro premešajte, da se vse sestavine povežejo.
  7. Jed takoj postrezite in uživajte v kremastih okusih.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na voljo imate 20 sekund, da najdete rdeč izvijač
Naslednji članekAli veste, kaj lahko kuhinjska sol naredi v hladilniku? Preizkusite ta trik