Ta zapečeni krompir je odlična priloga ali celo samostojen obrok, ki bo s svojim bogatim okusom navdušil vso družino. Mehki, zlato zapečeni krompirčki, preliti s kremastim prelivom, obogateni s hrustljavo slanino in prekrasno stopljenim čedarjem, so prava poslastica.

Sestavine

  • 900 g krompirja, olupljenega in narezanega na približno 2,5 cm velike kose
  • 3 žlice masla, stopljenega
  • 1 žlica suhih čebulnih kosmičev
  • 2 žlici suhega peteršilja
  • 120 ml ranč preliva (dostopen v večjih trgovinah)
  • 5 rezin kuhane slanine, narezane na manjše koščke
  • 150 g naribanega čedar sira
  • 2 sesekljani mladi čebuli
  • sol in poper po okusu

Postopek

  1. Pečico segrejte na 200 °C.
  2. Kose krompirja položite v pekač ter jih prelijte s stopljenim maslom. Potresite s suhimi čebulnimi kosmiči, suhim peteršiljem ter dodajte sol in poper po okusu. Dobro premešajte, da se krompir enakomerno začini.
  3. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite v predhodno ogreti pečici približno 30 minut.
  4. Po 30 minutah odstranite folijo, krompir malo premešajte in ga pecite nepokritega še dodatnih 30 minut. Na polovici tega časa krompir še enkrat rahlo premešajte, da se lepo zapeče z vseh strani.
  5. Pečen krompir vzemite iz pečice, ga pokapajte z ranč prelivom ter potresite s slanino in naribanim čedar sirom. Vrnite v pečico še za 5–6 minut, da se sir popolnoma stopi.
  6. Jed vzemite iz pečice, potresite s sesekljano mlado čebulo in takoj postrezite.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za zelo enostavno krompirjevo čorbo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredi sam: Velikonočni venec, ki je odlična dekoracija za vsak dom
Naslednji članekOptična iluzija: Če imate dober vid, boste zajčka na sliki našli v manj kot 5 sekundah