Ta zapečeni krompir je odlična priloga ali celo samostojen obrok, ki bo s svojim bogatim okusom navdušil vso družino. Mehki, zlato zapečeni krompirčki, preliti s kremastim prelivom, obogateni s hrustljavo slanino in prekrasno stopljenim čedarjem, so prava poslastica.
Sestavine
- 900 g krompirja, olupljenega in narezanega na približno 2,5 cm velike kose
- 3 žlice masla, stopljenega
- 1 žlica suhih čebulnih kosmičev
- 2 žlici suhega peteršilja
- 120 ml ranč preliva (dostopen v večjih trgovinah)
- 5 rezin kuhane slanine, narezane na manjše koščke
- 150 g naribanega čedar sira
- 2 sesekljani mladi čebuli
- sol in poper po okusu
Postopek
- Pečico segrejte na 200 °C.
- Kose krompirja položite v pekač ter jih prelijte s stopljenim maslom. Potresite s suhimi čebulnimi kosmiči, suhim peteršiljem ter dodajte sol in poper po okusu. Dobro premešajte, da se krompir enakomerno začini.
- Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite v predhodno ogreti pečici približno 30 minut.
- Po 30 minutah odstranite folijo, krompir malo premešajte in ga pecite nepokritega še dodatnih 30 minut. Na polovici tega časa krompir še enkrat rahlo premešajte, da se lepo zapeče z vseh strani.
- Pečen krompir vzemite iz pečice, ga pokapajte z ranč prelivom ter potresite s slanino in naribanim čedar sirom. Vrnite v pečico še za 5–6 minut, da se sir popolnoma stopi.
- Jed vzemite iz pečice, potresite s sesekljano mlado čebulo in takoj postrezite.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za zelo enostavno krompirjevo čorbo
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira