Odlična ideja za kosilo ali večerjo, ko želite nekaj toplega, polnega okusa in zelenjave. Nadev iz blitve, parmezana in milerama ustvari popolno sočnost, ki bo navdušila vso družino.
Sestavine
- 8 že pečenih palačink
- 800 g mlade blitve
- 1 glavica čebule
- 3 stroki česna
- 20 g masla
- 250 ml milerama (ali kisle smetane)
- 50 g naribanega parmezana
- Ščepec muškatnega oreščka
- Sol in sveže mlet poper
- Ekstra deviško oljčno olje
Postopek
- Priprava zelenjave: Blitvo temeljito operite, očistite in narežite. Čebulo nasekljajte, česen narežite na lističe.
- Dušenje: V segreti ponvi stopite maslo, dodajte čebulo in česen. Rahlo posolite in pražite na nizki temperaturi, dokler česen ne zadiši.
- Dodajanje blitve: V ponev dodajte blitvo in jo na nizki temperaturi pražite 6–7 minut, da uvene. Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.
- Priprava nadeva: V blitvo vmešajte polovico milerama in polovico parmezana, dodajte muškatni orešček, sol in poper. Dobro premešajte.
- Polnjenje palačink: Vsako palačinko nadevajte z zelenjavno mešanico, zavijte in položite v pekač, ki ste ga predhodno namastili z maslom.
- Preliv: V skledi zmešajte preostali mileram s preostalim parmezanom in s to zmesjo premažite palačinke v pekaču.
- Peka: Pekač postavite v pečico, segreto na 180 °C, in pecite približno 20 minut, da se vrh rahlo zapeče.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept za slastne čokoladne palačinke
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira