Zelene palačinke so zdrava različica klasičnih. Ne vsebujejo moke, ne vsebujejo sladkorja.

Sestavine

  • Špinača: 50 g (sveža ali zamrznjena, odcejena)
  • Jajca: 2 kos
  • Semena psiliuma: 20 g
  • Kremni sir: 100 g
  • Sol: 1/4 čajne žličke
  • Soda bikarbona: 1/4 čajne žličke
  • Voda: 100 ml
  • Rastlinsko olje: za cvrtje

Postopek

  1. Špinačo drobno sesekljajte ali zmešajte v multipraktiku, da dobite gladko pasto.
  2. V posodi stepite jajca in dodajte špinačo.
  3. Dodajte semena psiliuma, kremni sir, sol in sodo bikarbono.
  4. Počasi prilijte vodo in vse sestavine dobro premešajte, da dobite enotno maso. Masa bo sprva redka, vendar se bo zaradi psiliuma zgostila po nekaj minutah.
  5. Segrejte ponev in jo rahlo premažite z rastlinskim oljem.
  6. Z zajemalko nalijte maso na ponev in oblikujte tanke palačinke.
  7. Pecite na srednjem ognju približno 2–3 minute na vsaki strani, dokler niso zlato zapečene.
  8. Palačinke lahko postrežete same ali jih nadevate s priljubljenimi dodatki, kot so sir, avokado, dimljen losos ali sveža zelenjava.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za palačinke iz pekača (šmorn, smo temu rekli po domače)


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Preizkusite, kako dobro razločite barve. Nekje se skriva število 20
Naslednji članekNe počnite teh 5 stvari, če imate doma laminat