Te zlato rjavo ocvrte rikotine kroglice so prava poslastica za vsak obrok ali kot prigrizek. S svojo kremno notranjostjo in hrustljavo skorjo bodo navdušile vaše goste in družino.
Sestavine
- 260 g (1 skodelica) rikote
- 1 jajce (za mešanico) + 2 jajci
- 50 g (1/2 skodelice) parmezana
- nekaj listov sveže mete
- sol (po okusu)
- poper (po okusu)
- 60 g (1/2 skodelice) drobtin
- olje za cvrtje
Postopek
- V veliki skledi zmešajte rikoto, eno jajce, nariban parmezan, nasekljano meto, sol in poper. Dodajte drobtine in vse skupaj dobro premešajte, da dobite kompaktno maso.
- Z čajno žličko zajemajte maso in oblikujte kroglice. Kroglice naj bodo približno enake velikosti, da se bodo enakomerno spekle.
- Kroglice najprej pomočite v stepena jajca, nato pa jih povaljajte v drobtinah, da dobijo hrustljav ovoj.
- Segrejte olje v globoki ponvi. Kroglice previdno spustite v vroče olje in jih cvrite, dokler ne postanejo zlato rjave, približno 2-3 minute. Ocvrte kroglice odložite na papirnate brisače, da se odcedi odvečno olje.
- Kroglice servirajte na krožniku, lahko jih okrasite s svežimi listi mete. Postrezite še tople in uživajte!
















































