Te zlato rjavo ocvrte rikotine kroglice so prava poslastica za vsak obrok ali kot prigrizek. S svojo kremno notranjostjo in hrustljavo skorjo bodo navdušile vaše goste in družino.

Sestavine

  • 260 g (1 skodelica) rikote
  • 1 jajce (za mešanico) + 2 jajci
  • 50 g (1/2 skodelice) parmezana
  • nekaj listov sveže mete
  • sol (po okusu)
  • poper (po okusu)
  • 60 g (1/2 skodelice) drobtin
  • olje za cvrtje

Postopek

  1. V veliki skledi zmešajte rikoto, eno jajce, nariban parmezan, nasekljano meto, sol in poper. Dodajte drobtine in vse skupaj dobro premešajte, da dobite kompaktno maso.
  2. Z čajno žličko zajemajte maso in oblikujte kroglice. Kroglice naj bodo približno enake velikosti, da se bodo enakomerno spekle.
  3. Kroglice najprej pomočite v stepena jajca, nato pa jih povaljajte v drobtinah, da dobijo hrustljav ovoj.
  4. Segrejte olje v globoki ponvi. Kroglice previdno spustite v vroče olje in jih cvrite, dokler ne postanejo zlato rjave, približno 2-3 minute. Ocvrte kroglice odložite na papirnate brisače, da se odcedi odvečno olje.
  5. Kroglice servirajte na krožniku, lahko jih okrasite s svežimi listi mete. Postrezite še tople in uživajte!

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Genij ste, če najdete skrito gosenico v 6 sekundah
Naslednji članekNaredi sam: Prelep adventni venček