V vročih dneh se vedno prileže sladoled in najboljši je vedno domači. Če imate radi cheesecake pecivo, potem vam bo zagotovo tale sladoled postal eden izmed najljubših.
Sestavine
- 70 do 80 g albert keksov
- 400 ml nesladkane stepene smetane
- 250 g mascarpone sira
- 80 ml hladnega mleka
- 380 g kondenziranega mleka
- Marmelada po želji
Postopek
- V skledo damo zdrobljene piškote (Zdrobimo jih z valjarjem v vrečki za zmrzovanje).
- V posodo za stepanje vlijemo smetano in jo stepamo do srednje čvrste teksture.
- V tretjo posodo damo mascarpone in dodamo hladno mleko in kondenzirano mleko. Premešamo.
- Vmešamo sladko smetano z lopatko.
- Tretjino mešanice prelijemo v posodo za zamrzovanje in jo prelijemo z marmelado. Po vrhu posujemo piškote.
- Prelijemo z ostalo kremno mešanico, znova dodamo marmelado in piškote.
- Zamrznemo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira