Pravijo, da bi morali uživati več beljakovin, zato je priporočeno, da jih uživate tudi v sladicah. Ta sladica je narejena brez dodanega sladkorja in bele moke, zato bi lahko rekli, da je zdrava.
Sestavine
- 1,5 skodelice grškega jogurta (375 g)
- 4 jajca
- 3 žlice agavinega sirupa
- 2 žlici ovsene moke
- 1 skodelica borovnic, svežih ali zamrznjenih (150 g)
Postopek
- Pečico segrejte na 170 °C. Namastite ali obložite pekač velikosti 20×20 cm.
- V veliki skledi za mešanje zmešajte grški jogurt, jajca, izbrano sladilo (javorjev sirup ali agavin sirup) in ovseno moko. Mešajte, dokler ni gladka in dobro združena zmes.
- Nežno vmešajte borovnice, dokler niso enakomerno porazdeljene po testu.
- Zmes vlijte v pripravljen pekač.
- Pekač postavite v ogreto pečico in pecite 30-35 minut oziroma toliko časa, da se vrh strdi in robovi zlato zapečejo.
- Ko je pečen, ga vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi, preden ga narežete.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira