Enostaven, beljakovinsko bogat recept za bombetke, ki se hitro pripravi in je idealen za zajtrk, malico ali lahko večerjo.

Sestavine

  • 250 g ovsenih kosmičev
  • 125 ml vode
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 250 g pasirane skute (ali kremne skute)
  • Začimbe po okusu: sol, česen v prahu, suha ali sveža zelišča
  • Po želji: nariban trdi sir (npr. Suluguni, Gauda, Edamec ipd.)

Postopek

  1. V večji skledi zmešajte ovsene kosmiče in vodo ter pustite 5–10 minut, da se kosmiči rahlo napnejo.
  2. Dodajte pasirano skuto, pecilni prašek in izbrane začimbe. Po želji dodajte tudi nariban trdi sir za bogatejši okus.
  3. Vse sestavine dobro premešajte v gosto maso. Če je masa preveč redka, dodajte še nekaj ovsenih kosmičev.
  4. Z mokrimi rokami oblikujte polpetke in jih polagajte na pekač, obložen s papirjem za peko.
  5. Pecite v pečici pri 180 °C približno 25–30 minut, dokler niso polpeti zlato rjavi. Lahko jih obrnete na polovici peke za enakomerno zapečenost.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Hitra slana pita brez moke; recept, ki ga lahko pripravi vsakdo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPomembno je, v kakšne lončke sadite svoje cvetje – tega mnogi ne vedo
Naslednji članekTako boste v nekaj sekundah odmašili odtok umivalnika – nekaj kapljic bo naredilo čudež